#UYANIŞ
2024 1. kitabı
Öncelikle bu kitabı benimle tanıştıran meslektaşım ve arkadaşım Defne Büşra Pınar Gülbent’e sonsuz teşekkürler. “Evrenin Sevgi Bilinci” sadece bir kitap değil; bir uyanıştır, olması gereken yaşam tarzı, varılması gereken bir yol ve bir rehberdir. Bir okur için okuduktan sonra teorik ve entel bilgi olarak kalmayacaktır. Doğamızı, enerjimizi, ruhumuzu ve zihnimizi evrensel kanunlar üzerinden analiz edip “sevgi” nin ne olduğunu ve olmadığını derinlemesine analiz ediyor yazar. Kitap, Hermesizm akımına dayanmaktadır. Doğal güçlerin doğru kullanımı olarak tanımlanan bu akımda “bilinçli sevgi” kavramı irdelenmektedir. Kitabın 1.bölümünde -sevginin ne olmadığı kısmında- üzülerek bir aydınlanma yaşadım. Sevgi üstüne hiç düşünmemişiz ne yazık ki. Alt sınıftan üst sınıfa kadar ezbere hayatlar dayatılmış ve “normal” gibi yaşamışız. Öz şefkatten yoksun normlarla şekillenmişiz. Ne yazık ki bunun tek nedeni sosyal normlar da değil. Ruhsal ve zihinsel bilinçten uzak çoğu şeye yakın olmamız. İnsanın kendisinin oluşturduğu toplumsal kanunların doğanın ve evrenin üzerine çıkarılması korkunç bir kaos yaratmaktadır. Bencillikler, korkular, saldırganlık gibi yıkıcı olgular doğanın dengesinin bozulmasıyla ilgilidir yazara göre. Okurken iyi ki sevgi insanın icadı değil diye rahat bir nefes aldım. Muhtaç olduğumuz ve uğrunda bilinçli çaba harcanması gereken bir oluşumdur. Sevginin içi uyum, birlik, içsel disiplin, empati ve duygu ile doludur. Kişiyi bir anda harekete geçirecek bir uyaran değil aksine kendiliğinden doğmaz, insanın ortak ilgisi ve kararlılığı ile gelişir. Ayrıca okurun yüksek benliğine seslenen kavramların yeniden tanımlanması okura bir rahatlama sağlıyor. Hermesizm, sevgiyi toplumsal kanunlara değil everensel kanunlara dayandırdığı için alışagelmiş kavramlar yeniden biçimleniyor. Dişil ve eril enerji, manyetik enerji, saf enerji kavramları da sapkın sevgi ve Hermetic sevgi üstünden açıklanıyor. Kitap üzerine yazılacak üstüne yeniden düşünülecek bir sürü duygu ve düşünce var. Bende bir uyanış oldu ve eminim bu kitap okur için okunduktan sonra rafa kaldırılacak bir kitap olmayacak kesinlikle. Bilinçli bireyler, doğa kanunlarını olduğu gibi kabul edip “bilinçli sevgi” kavramı üzerinde düşünecektir. Bize hiç öğretilmeyen veya sezinletilmeyen bu kavram hayatımızın mihenk taşı olacaktır. Lütfen okuyun.
İnsana ve Hayata Dair
Evrenin Sevgi BilinciJohn Baines · Kozmik Kitaplar · 20046 okunma