2024 19. kitabı
Kitapta ağırlık bölümü ile birçok yazardan örnekler alınmış alıntılar yapılmış çokaşklılık tarihsel ve güncel örneklerle derinleştirmiş neolitik ilkel dönemde kadına dayalı ilişkilerde çok eşlik yaygındı Orta Çağda baskıcı din örgüsünden dolayı yasak bir ilişki biçimi ile ortaya çıktı ancak 1800'lerin ortalara gelindiğinde dünya klasik edebiyatlarında da gördüğümüz gibi her kadının mutlaka ya da her erkeğin aşkı vardı eşinin dışında ve bu normal makul karşılanırdı Günümüz modern çağında tekeşliye evlilik çatırlamaya başladı aldatma boşanma oranları hızlandı alternatif seçenekler kadın ve erkek için de çoğaldı Haz ve tutku çağındayız klasik evlilik modelleri çadırdamaya başladı hızla dağılıyor parçalanıyor evlenmiş boşanma oranı ve tek yaşayan çiftlerin sayısı çoğalıyor Yazar devleti boşanma oranlarını istatistik değerlendirmelerini sorar ama devletin neden bunun sebep ve sonuçlarını sosyolojik kültürel ekonomik nedenlerini açıklamadığını söyler ve doğru bir soru sorar Yazar bunun temel sebebinin tek eşli evlilik olduğunu söyler tek eşleyebilirliğin içinde yaşadığımız haz tutku çağında anlamını yitirdiğini söyler İnsan her biyolojik hem de düşünsel ve fantazi açısından çok eşlidir tek kişiyle evli gibi görülür hayal ve fantazi dünyasını süsleyen mutlaka bir ve öteki bir şahıslar vardır Yatağa 2 kişi girilir ancak kadının da erkeğin de fantazi dünyasını süsleyen mutlaka birileri vardır kimileri bunu bilinç dışında saplamaz dışa vurur yaşatır kimileri de geleneksel baskıcı kotlardan dolayı içinde tutar İçinde yaşadığımız bu çağda Yazar dürüstlük ve sadakat kavramlarına açıklık getirir sadakat ve dürüstlük ağır bir yük gibi gelir önlenemez ve bastırılamaz tutkular arzular kaçırılmaz olarak kendini dışa vurmak zorunda kalır kışkırtılmış tahrik edilmiş bir çağdayız her gün sosyal medya çevremizde tanık olduğumuz gördüğümüz semboller imgeler figürler cinsel tutku ve arzuyu kamcılayan faktörlerdir Sonuç olarak kitap geleneksel ahlaktan öte bir yaklaşım sergilemiş bu konuda bilimsel sosyolojik ve biyolojik yaklaşanlar için çok iyi bir inceleme kitabı erkese iyi okumalar
ÇokaşklılıkChristina Vetter · Ayrıntı Yayınları · 201468 okunma