Hikaye Hırsızı
2024 53. kitabı
Olay döngüsü o kadar güzel işlemiş ki Jake ile mücadele ederken ve aldığı kararlara ortak olurken kurgu içerisinde kendimizi bulmamak elde değil . Anne ve babası yazarlığın basit bir iş olduğunu düşünmesi ve maddi getirisinin az olduğunu söylemesi ile ilk engeline takılır. Ama Jake yine de bu durumdan pes etmez ve ilk kitabını yazıp yayınlatır. Bu eser ile sesini duyurur ve büyük bir başarı elde eder . Bu başarının sevinci ile ikinci , üçüncü kitabının rağbet görmemesi onu büyük bir hayal kırıklığına uğratır. Geçinebilmek için genç yazarların ya da kitap , şiir yazmaya çalışanların bir ara gelip birbirlerine fikir sundukları yaratıcı yazarlık atölyesinde ders vermektedir . Yazarların dönemsel yazma tıkanıklığı diye adlandırılan hastalığa tutulması sebebiyle iyice çıkmaza çıkar. Her öğrencisinin onunla paylaştığı fikir ve kurguları da düşünen Jake bir kaç kez görüp sadece yüzeysel konuştuğu öğrencisi Evan Parker 'in yıllar sonra bahsettiği kurgunun kitaba dönüşmediğini öğrenir. Başarılı bir kurgu olmasına rağmen niye kitap olmadığını araştırırken ölmüş olduğunu öğrenir. Aklından çıkmayan kurguyu kendisi kitap haline getirir ve "Beşik " eseri oluşur. Bu eserin başarılı oluşu ve popülerliğini tekrardan kazanması onu mutlu etse de . Çalıntı bir kurguya ait hissedemez kendini . Tabi bundan sonraki kısmında bilinmeyen gerçekler öğrenip, karşılaştığı sorunlar ve kendisine gelen esrarengiz tehdit mesajların peşine düşecektir. Bu eser ile bir okuyucu olarak kitaplardan büyük keyif alarak okuyorum ama Jake ile yazarların gerçekten kitap yazma , kurgulama , hayal etme , oluşturma ve en önemlisi bunu büyük bir sabır ile kelime kelime işlemek büyük bir ustalık olduğunun farkında vardım. Büyük emek verilmiş eserlerin hiç kolay yollardan geçmediğini, yazarların büyük bir çaba harcadığını bir kez daha öğrenmiş oldum . Kesinlikle okuyup bu serüvene ortak olmanızı tavsiye ederim. Semra Hikaye Hırsızı Jean Hanff Korelitz
Roman
Hikaye HırsızıJean Hanff Korelitz · Altın Kitaplar · 2024544 okunma