·412 syf.····Okunma: 16 Mart 2024 10:48 Zalim prensi sosyal medyada çok fazla gördüm. Yurtdışında baya beğenildi ama Türkçeye çevrildiğinde çevirinin güzel olmadığı ya da kitabı beğenmedikleri söylendi. Ben de açıkçası bu sebeplerden okumayı çok düşünmüyordum. Sonra yazarın spiderwick serisinin yazarı olduğunu fark ettim. İlk okumaya başladığım serilerden biriydi ve özgün konusu vardı. Öyle olunca dedim bir şans vereyim. Kitaba çok yüksek bir beklentiyle başlamadım ama beklediğimin de altında kaldı. Karakterleri çok yüzeysel buldum. Onların nasıl birisi olduğu ve hikayeleri hakkında çok az bilgi vardı. Ana karaktere de pek ısınamadım. Kendine yer bulmak için bir şeyler çabalıyor ama saçma şekilde çabalıyor gibi. Herkes ondan birkaç adım önde ama kendisi hep öndeymiş gibi davranıyor. Aynı zamanda olaylar da tahmin edilebilirdi. Sadece taht giyme töreninde bir tık şaşırdım ama bana woww etkisi yapmadı. Ve betimlemelerden de aşırı sıkıldım. Tamam yazar spiderwick serisinde de birçok yaratık tanışmıştı ki seriden tek hatırladığım onlar ama kitapta full yaratıkların görünüşleri, giyimleri, sofraları ve yemeklerinden bahşedilmiş. Olaylardan daha çok bunları okuyormusum gibi geldi. Bu tanımları daha çok olaylara entegre ederek yapabilirdi bence.