Bu kitabı Şahmaran dizisini izlemeden önce okusaydım daha mı iyi ederdim diye düşünüyorum. Çünkü kitaptaki olayların dizidekilerle uzaktan yakından ilgisi yok. Sanki aynı karakterlerle farklı bir hikaye anlatmışlar dizide.
Kitap sürükleyici diyemeyeceğim. Dizi çok daha heyecanlıydı. Romanın çoğu yerinde Şahsu'nun günlük rutini anlatılıyor sadece. Sürekli Şahsu duş aldı, saçlarını kuruladı, pencereyi açtı vs. Aşırı tekdüze ve heyecansız geçen bir roman. Ama olumlu yanları da var. Bu kitap sayesinde Şahmaran efsanesini daha yakından tanımaya şansımız oluyor.
Şahsu ve Maran'ın aşkını nedense Çalıkuşu'ndaki Feride ve Kâmran'ınkine benzettim. Sanki Şah-ı Mar Çalıkuşu'nun fantastik bir versiyonu gibiydi.
Emine Buzkan Kaynak bu hikayenin dört kitaplık bir seri olacağını söylemişti. İlkinde aradığımı bulamadım ama sıradaki üç kitap yazılırsa büyük beklentilerle okuyacağım.
Seçici olmayan okurların sıkılacağını pek sanmıyorum. Bence her halükârda okunması, tadına bakılması gereken bir kitap.
Şah-ı MarEmine Buzkan Kaynak · Destek Yayınları · 202339 okunma