2024 22. kitabı
Merhaba sevgili kitap dostları bugün sizlere sevgili yazarımız Aslıhan Acartürk kaleminden Firuze'yi Sever Gibi kitabıyla geldim. Kitap beni öyle bir etkisi altına aldı ki okurken vaktin nasıl geçtiğini unutturdu. Yazarın kalemi daim okuru bol olsun.❥❥❥ #kitabınkonusu Asım son zamanlarında geçmişini gözden geçirir ve bizde onunla beraber bu yokluğa çıkıyoruz. Asım zengin bir ailenin oğludur. Köyden İstanbul'a eğitimini tamamlamak için gider. Sıkı dostluklar kurar Hilal,Ahmet bu dostluklar insanın içini ısıtacak türdendir. Birgün arkadaşları ile restorana gider ve karşısındaki kadına ilk görüşte aşık olur. Kadınla tanışmak için elinden gelen herşeyi yapar. Sonunda büyük uğraş sonucu bu güzel kadınla tanışır. Firuze ile aşkı başlar. Firuze güzel olduğu kadar olduğunca gizemli ve sırlarla doludur. Birgün birden bire ortadan kaybolur. Birde Asım'ın küçüklüğünden beri tanıdığı ve hiç sevmediği Ayşen vardır. O da İstanbul da üniversiteyi kazanır. Asım'ın babası ona göz kulak olmasını ister. Bu Asımın hiç hoşuna gitmez o zamanlar lüks araba olan Anadolu marka araba karşılığında bunu kabul eder. Tabi ilerleyen günlerde herşey daha farklı haller alır. Merak ediyorsan gerisi kitapta❥ Asım ve iki kadın film gibi bir kitap okudum. Kesinlikle bu kitaba şans verilmeli.❥❥❥ Tüm ömrüme sığdıramamıştım seni. Saatlere nasıl sığdıracaktım? Ne isteğini, neye koştuğunu bilmeden, saliselik bir bağla hayata tutunan ölü bedenler gibiymişiz o zamanlar. Yılları saymayı bırakmıştı ama günleri hesaplamayı bırakamamıştı. Ümit bambaşka bir hikâyeydi. Kadere olan inancım yollarımın kesişmediği özlemler yüzenden kaybolmuşken tanrı benimle alay etmişti. Ancak herşeye rağmen sonbaharı seviyorum. Hatırası acı da olsa yağmur artık bana sadece terk edilişi değil, seni de anımsatıyor.
Firuze’yi Sever GibiAslıhan Acartürk · Elpis Yayınları · 202321 okunma