Bir serüvenin daha sonuna geldiğimi üzüntüyle, fakat aldığım derslerle güzelliklerin başlangıcına geldiğimi sevinçle belirtmek isterim.
Yazarın yazı dilini, meseleleri ele alış biçimini ve yemeğin tadının güzelleşmesi için atılan tuz ve baharatlar gibi önemli isimlerle tatlandırılmasını diğer iki kitabında da hayretle takip ettim. Meselelerin yanı sıra kültür ve bilgi zenginliği açlık hissini gideriyor.
Bu bir okudum bitti rafta yerini alsın kitabı değildir. Daraldıkça, besmeleyle tefeul yapılabilecek bir kitaptır. Öyle ki, yazara kitabı imzalatırken heybeme düşen tesellinin nokta atışı olması, aydınlatıcı bir etken oldu:
“Nimetin şükrü de bir nimettir. Allah’tan bu ikinci nimeti istemeli. O olmazsa saadetin imkanı yok. “
(Mektuplar, Mehmet Akif Ersoy)
Mecit Ömür Öztürk