Eğer yazdığınız roman başkasının hayat hikayesine dayanıyorsa ve o kişiden mesajlar alıyorsanız, ne yapardınız?
Jacob Finch Bonner, çocukluğundan beri tanınmış bir yazar olma hayalini her zaman içinde taşımıştır. İlk kitabını yayınladığında büyük bir başarı elde etmiş, ancak ikinci kitabının yayımlanmasının ardından beklediği ilgiyi görememiştir. Bu dönemde hayal kırıklığı yaşayan Jacob, yaratıcı yazı atölyesinde öğretmenlik yapmaya başlar. Öğrencilerinin yazdığı hikayeleri gözden geçirir ve onlara yardımcı olmaya çalışır. Ancak günler Jack için monoton bir şekilde ilerler, öğrencilerin hikayeleri onun için bir değer ifade etmez.Öğrencisi Evan'ın kendi yazacağı hikayeden bahsettiği anda, içinde bir heyecan uyanmıştı. Evan'ın kurgusu o kadar etkileyiciydi ki, kaleme alınırsa gerçek bir bomba yaratabilirdi. Bu hikaye, New York Times'ın en çok satanları listesine girecek kadar etkileyici bir romana dönüşebilirdi.
Her sene Evan'ın hikayesinin basılarak yayımlanıp yayımlanmadığını kontrol eden Jack, bir türlü kitabın baskıya geçmediğini fark eder. Araştırmaları sonucunda Evan'ın tanıştıktan birkaç ay sonra hayatını kaybettiğini öğrenir.
"İyi yazarlar ödünç alır, kötü yazarlar çalar"
Kısa bir süre sonra, Evan'ın kurgusunu kendisi kaleme alır ve "Beşik" adlı kitap olağanüstü bir ilgi görür. Kitaba özel etkinlikler, söyleşiler ve hatta bir film yapılacağı söylentileriyle Jack, ünlülüğe adım atmıştır. Ancak tüm bu başarıların ardında yatan gerçeğin, kurgunun aslında gerçek bir hayat hikayesi olduğunu öğrenince dünyası alt üst olur. Artık her gün diken üstünde, monoton bir şekilde geçerken, kitabın kurgusunun gerçek sahibi ile yüzleşmekten kaçamaz. Ve işte kitabın gerçek hikayesi tam da bu noktada başlar.
Kitaba okurken başlarda başlarda fazlasıyla sıkılmıştım ve gerçekten ilerlemeyecek düşüncesiyle doluydum. Ancak yaklaşık 100-150 sayfa sonra kitap beni tamamen içine çekmeyi başardı. Kurgu inanılmaz bir şekilde gelişmeye başladı ve büyük bir merakla okumaya devam ettim, çünkü Jack'in kitabının sonucunu merak ediyordum. Jack'in yaptığı araştırmaların sonuçları kesinlikle şaşırtıcı ve heyecan vericiydi. Ancak, kitabın sonu beni tamamen yıktı! Kesinlikle bu sonu beklemiyordum, Jack'in sonuca ulaşıp kurtulacağını düşünürken, bu sonu hiç hak etmiyordu. Stephen King'in bu kitabı önermesine dikkat ettiğim için çok memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim.