Puan vermedi·605 syf.····Okunma: 09 Nisan 2024 01:55 Kur'an-ı Kerim
Bugün Arefe günü, Ramazan ayının sonuna geldik. Eriştirene, kavuşturana kendisiyle hemhal kılana milyon şükür... Elhamdülillah çok güzel bir Ramazan gecirdim, en güzel Ramazanım diyemem, daha güzelini yaşadım üniversite zamanımda, tadı damağımdadır hâlâ, ama okuma bağlamında,verimliliği açısından en güzel ayımdı diyebilirim. Paylasmasam da çok güzel okumalar yaptım, güzel şeyler öğrendim, bildiklerimi tekrar ettim, ne çok şey unutmuşum, ilim kendisine yaklaşanı sever, uzaklaşandan bir adım da kendi uzaklaşır, ne kadar uzak kalmışım, ne çok şey unutmuşum... ruhum dinlendi, ruhumun mesruriyetini tüm bedenimde hissettim.
Kur'an üzerine;
K.kerim okumak bana müthiş bir haz veriyor, tefsir meal başka hikaye, onları okudugum zaman karnımı doyururum ama Kur'an okumak başka. Birileri çıkar der, papağan gibi okuyorsunuz, önemli olan anlamak filan, geçin o hikâyeyi, o söylemlerin benim için irabda mahali yok, çok şükür okuduğumu anlıyorum ama mesela anlam değil ki sadece, yanlış anlaşılmasın sadece Kur'an okuyun, anlamayın demiyorum, anlayarak okuyorsan ne âla, ne güzel okuyandir o. Ama ben meal okurum, arapça okumam, gerek duymam söylemleri da bana göre safsatatan ibaret, okumuyorum, demek, anlamıyorum demek, okumak istemiyorum demek daha samimi daha masum gelir bana. Okumak isteyen her türlü okur. Sözüm yanlış anlaşılmasın, meal okuyana bir şey demiyorum, çok iyi bir şey yapıyor, lafım kendileri meal okuması yaptgin söyleyen arapça okuyana milliyetçilik ayağıyla bulaşana. Maalesef çevremde ,öğrencilerimden bunu yapan çok fazla kişi görüyorum, dinin milliyetçiligi olmaz, olamaz, hele İslam dininin asla. Bir hedef uğruna A noktasından B noktasına taşıdığın bir kova suya benzer Kur'anı anlayarak mealiyle, tefsiri ile okumak, arapça, meal ve tefsir kovanın içindeki sudur. Altı delik bile olsa taşıdığından dökulen su yolda karıncaya su olur, yesillenmeye yol olur, hiç bir şey yapmazsa kovayı temizler, Ben ikisini de yeterli görmüyorum. Ne yalnız meal ve tefsir, ne de yalnız okuma..Ama birinden birini yapabilene de bir şey demiyorum, Mümkün olduğunca ikisi birden..Tekrar ediyorum, meali okuyan aklını ve midesini doyurur, arapça okuyan haz alır, nokta.