Kur'an-ı Kerim

Kolektif

2024 25. kitabı
Okunma: 11 Şubat 2024 22:50
وَالْعَصْرِۙ ﴿١﴾ اِنَّ الْاِنْسَانَ لَفٖي خُسْرٍۙ ﴿٢﴾ اِلَّا الَّذٖينَ اٰمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ ﴿٣﴾ Meal (Kur'an Yolu) ﴾1﴿ Asra yemin ederim ki, ﴾2﴿ İnsan gerçekten ziyandadır. ﴾3﴿ Ancak iman edip dünya ve âhiret için yararlı işler yapanlar, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler başkadır. Senden güzeli mi var? (S.A.V.) Meşhur levlake hadisini hatırlayalım: Cenâb-ı Hak Peygamber Efendimiz’e (asm) şöyle buyurmuştur: “Levlake lavlake lema halaktü’l-eflak” لَوْلاَكَ لَمَا خَلَقْتُ الْأَفْلَاكَ (Sen olmasaydın, sen olmasaydın Ben âlemleri yaratmazdım.) Not: Hadisin sahihliğini değil ama sahiliğini biliyorum. İsteyen araştırabilir tabii. Bu hatmi, sadece ve sadece peygamber efendimizin ruhu için okudum. Onun varlığına şükürler olsun. Onun hiç kimseye ihtiyacı olmasa da biz hepimiz ona muhtacız. Ümmeti olmaya layık olamasam da vazgeçmek gibi bir niyetim yok. Elhamdülillah. #kuranıkerim #kuranihakim
Kur'an-ı KerimKolektif · Hayrat Neşriyat · 20162,966 okunma
2024 19. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2024 01:55
Kur'an-ı Kerim Bugün Arefe günü, Ramazan ayının sonuna geldik. Eriştirene, kavuşturana kendisiyle hemhal kılana milyon şükür... Elhamdülillah çok güzel bir Ramazan gecirdim, en güzel
Kur'an-ı KerimKolektif · Hayrat Neşriyat · 20162,966 okunma
Oku
2023 39. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2023 00:01
Bu Ramazan ayında ve bu mübarek günde bir hatmi şerifi daha tamamlamamı nasip eden Rabbime şükürler olsun. Kim ki Kur'an bilmedi, sanki dünyaya gelmedi..! Sizin en hayırlınız Kur'anı öğrenen ve öğretendir..! Şüphesiz tüm islam âleminin başından sonuna kadar ilmek ilmek harf harf gecesini gündüzüne katarak okuyup öğrenmesi gereken bir kitap kur-an'ı kerim ben bu mübarek kandil gecesinde bitirdim tamda istediğim zamana denk geldi Kutsal kitabı okurkenki huzuru hiç bir kitap veremez bana Çok şükür Rabbime kutsal kitabı anlayarak okudum. elinizden geldiğince Yüce Kitabımıza sarılın , huzur bulun. Bu kaçınca kez hatim etmişliğim bilmiyorum ama Rabbim izin verirse yeniden baştan okuyacağım. ~~~~ "Kalpler yalnızca Allah'ı anmakla huzur bulur." (RA'D/28) (İnşirah Suresi) Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- Senin için bağrını açmadık mı? 2- İndirmedik mi senden o yükünü? 3- O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü? 4- Senin şanını yüceltmedik mi? 5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. 6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! 7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul! 8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!
İnceleme
Kur'an'ı KerimKolektif · Seda Yayınları · 20132,966 okunma
2025 17. kitabı
Kuran'ın evrenselliğinin sebebi, okuyan kişinin realitesine göre değişmesi ve çağdan çağa, kelimelere göre kişinin kendi istediği anlamı atfedebilmesidir. Kuran ayrıca, her insanın eşit
Kur'an'ı KerimKolektif · Seda Yayınları · 20132,966 okunma
·613 syf.·
2023 44. kitabı
Tekrar tekrar okumama ragmen buraya neden eklemedigimi sorguladım........ Okuduğum yada okuyacağım tüm kitapların en guzeli olarak kalacak .. O yüzden listemde bir kere de olsa eklenecek
Din İslam
Kur'an-ı KerimKolektif · Hayrât Neşriyat · 20122,966 okunma
"Oku" Kelimesi Herkes İçin Aynı anlam İfade Eder mi... Doktor için Bedeni "Oku" Alim İçin Kitabı "Oku" Kaşif İçin Evreni "Oku" Mucit için Her maddeyi "Oku" Hakim İçin Adaleti "Oku" Cumhurbaşkanı için ülkeni "Oku" Vs. Ama Herşeyden Önce Kur'an-ı Kerim "Oku" Sonra Emredildiği Gibi Hakkın Yolunu, Mesleğini, Hayatını, "Oku" "Oku" "Oku"
Kur'an-ı KerimKolektif · Semerkand Yayınları · 20152,966 okunma
2022 298. kitabı
Kur’an oku da yüksel, okuduğun nisbette cennet basamaklarından yukarı çık. Dünyada ağır ağır okuduğun gibi şimdi de ağır ağır oku. Şüphesiz senin cennette yerleşeceğin yer okuduğun ayetin son noktasıdır. Ne kadar okursan o kadar yükselirsin” (Ebu Davud, Vitir 20, Tirmizi Fezailül Kur’an 18) Ebu Ümame (Allah Ondan razı olsun), ben Rasûlullah (sallallahu aleyhi vesellem)’i: “Kur’an okuyunuz, çünkü Kur’an kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir” buyururken işittim demiştir. (Müslim, Müsafirin 253). 39. "Ey kavmim! Şüphesiz bu dünya hayatı ancak (geçici) bir yararlanmadır. Ahiret ise ebedî olarak kalınacak yerdir." 40. "Kim bir kötülük yaparsa, ancak onun kadar ceza görür. Kadın veya erkek, kim, mü'min olarak salih bir amel işlerse, işte onlar cennete girecek ve orada hesapsız olarak rızıklandırılacaklardır." 41. "Ey kavmim! Bu ne hâl? Ben sizi kurtuluşa çağırıyorum, siz ise beni ateşe çağırıyorsunuz." 42. "Siz beni Allah'ı inkâr etmeye ve hakkında hiçbir bilgim olmayan şeyleri O'na ortak koşmaya çağırıyorsunuz. Ben ise sizi mutlak güç sahibine, çok bağışlayana (Allah'a) çağırıyorum." 43. "Şüphe yok ki sizin beni tapmaya çağırdığınız şeyin ne dünya ne de ahiret konusunda hiçbir çağrısı yoktur. Kuşkusuz dönüşümüz Allah'adır. Şüphesiz, aşırı gidenler cehennemliklerin ta kendileridir." 44. "Size söylediklerimi hatırlayacaksınız. Ben işimi Allah'a havale ediyorum. Şüphesiz Allah, kullarını hakkıyla görendir." Mümin süresi
Kur'ân-ı Kerîm MeâliM. Arif Vural · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20172,966 okunma
2024 44. kitabı
Amacım tevrat ve incili okumak ama işe kuran-ı kerimden başlayım dedim..... kutsal kitapları okumaya karar verdim. Aralarındaki benzerlikler farklar merak ettim. Daha önce bir kaç defa okumuştum. Ama tevrat ve incilden önce bir kez daha okumak istedim. Şimdi sırada tevrat ve ardından incil var. Onları da okuduktan sonra daha ayrıntılı inceleme yazacağım.
Puan vermedi
Hocamız der ki; “Allah ile konuşmak isteyen namaz kılsın, Allah'ın kendisiyle konuşmasını isteyen Kur'an okusun.” Ne zaman gönlüm sıkışsa Allah'ın benimle konuşmasını ister, kapağını aralarım. Hamd, Âlemlerin Rabbi olan Allah içindir.
Kur'an'ı KerimKolektif · Ayfa Basın Yayın · 20232,966 okunma
hoş geldin teyzeciğim.
2025 115. kitabı
Okunma: 04 Eylül 2025 13:31
Bu hatim benim hayatımda yaptığım en müdakkik hatim oldu çünkü daha önce bir sayfayı bir kaç defa, bir ayeti üç beş defa, bir kelimeyi on kere okumuyordum. Bu hatmin çok büyük bir kısmı böyle geçti. O yüzden de hayatımın en güzel hatmidir. Gönlümde üç kişi ile okudum, zaman zaman durumlar değişti. En başta dünya üzerindeki bütün kur'an harflerinin sahibinin habibi, hz. peygamberdir ve tüm hatimlerin de asli sahibi odur, haberdar etsin rabbim. Benim o büyük gün için en büyük umudum onun ümmeti olmak. Sonra ben bu hatmi okurken Yasin-işerifi bana hatmettiren dedemin de rabbim mekanına nur yağdırsın bu mübarek gecede. Bir yeğenim olacağını öğrendiğim zaman, muhakkak bir hatme başlarım, ya da o an okuduğum hatmi otomatik olarak onun niyetine bağlarım. Çünkü olur da bir gün peşimden okumak isterlerse borçlu kalmak istemem. Ama bu onları borçlandırmak asla değil. Benden yana helaldir. Hatmi aslolarak yeğenim için okudum. Rabbim isimleri sirayet etmiş bir şekilde din yolunda cesur, inandığını yaşarken akıllı bir çocuk olarak yetişmesini nasip etsin. Dinine, vatanına hayırlı olur inşallah. Hatmin sahibi benden hızlı olunca yaklaşık bir ay geç bitirmiş oldum. Canı sağ, ömrü bahtı güzel olsun.🪻
Kur'an-ı KerimKolektif · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 20232,966 okunma