Kitapla ilgili en büyük sorun ben beklentilerimi çok yüksek tuttum. Kitap için aşırı heyecanlıydım. Kitap kötü değil ama cevaplanmayan çok soru vardı. İkinci kitap yazılmalı diye düşünüyorum. Veya 100 sayfa uzun yazıp merakımızı giderebilirdi?!
Küçük karga veya cadı. Annesi dışında kimseyle daha önce iletişim kurmamış tatlı, mor gözlü bir kız. Annesi hasta ve zihinsel olarak konuşmaya uygun değil. Corvinia’nın tarzını çok sevdim.
Şeytan. Gümüş gözlü profesör, ikinci yarıda fazla şerbetliydi ama kitabın ortalarında Corvinia’ya verdiği değeri sevdim. Ondan hem hoşlanıyorum hem hoşlanmıyorum. Corvinia’ya verdiği takma isimler hoşuma gitti.
Karanlık akademi atmosferi ve gotik hisler muhteşemdi. Tüyler ürpertici kaleden karanlık, ürkütücü ormanlara kadar ortam bu korku/gizem/romantizim için mükemmeldi. Betimlemeler çok güzeldi okurken okulu kafamda net bir resmini çizebildim. Gizemli olay örgüsü bağımlılık yaptı. Romantizm için okumaya başladım ama Gizem için kaldım. Verenmore’un tarih Vad’ın geçmişi ile birleşince çok etkileyiciydi. Corvinia’nın kafasındaki seslerin gerçek mi yoksa akıl sağlık durumunun bir parçası mı olduğuna dair cevap alamamak sinir bozucu. Belirsiz bir son var ama Corvinia’nın doğa üstü olaylarla bağlantılı olması fikri hoşuma gidiyor o yüzden öyle düşünmeyi tercih ediyorum. Vad’ın Corvinia’ya olan bağlılığı çok tatlı ve güzeldi. Bu adam onun için her şeyi yapardı. Finalde Corvinia’nın başına ne gelirse gelsin onunla ilgilenmek ve ona ihtiyaç duyduğu sevgiyi ve desteği vermek için her zaman orada olacağını görmek anlamlıydı. Pilot Twist kısmında şaşırdım ve hayal kırıklığına uğramış gibi hissettim.
Romantizim çok hızlı gelişti. Ne ara hoşlanmaya başladılar anlamadık bile. Sikişmeden önce birbirlerini tanımalarını tercih ederdim. İlişkilerindeki gelişim aşaması olmadığı için Çifte bağlanaamadım. Okunabilir ama benim çok önereceğin bir kitap değildi.
Alıntılar;
“Yasak meyveyi tattığın an, şeytana aitsindir.”
“Öldükten sonra bile seni bırakmayacağım küçük cadı. Ben senin canavarınım. Senin çılgınlığınım. Ve sen, sen benim öbür dünyamsın.“