2020 30. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 00:00
Bu kitabı okumaya başlamak gerçekten zordu. Camorra'dan nefret ederdim, Remo'dan nefret ederdim. Hâlâ da sevmiyorum. Bu yüzden Fabiano'nun kitabını yıllar önce Camorra Günlükleri'nin bir parçası olarak çıkmasını beklememe rağmen okuyamadım. Camorra'ya ve insanlarına karşı sempati duymak istemedim. Bu yüzden Fabi için farklı bir yol diledim ve okumayı erteledim. Ne diyebilirim ki? Capos olarak Luca ve Dante'ye duygusal olarak çok bağlıyım. Remo Falcone tarafından alt edildiklerini görmeye dayanabilir miydim? HAYIR. Ama sonunda kendime dedim ki "Sen güçlü bir kızsın. Bunu başarabilirsin. Luca ve Dante büyük çocuklar, bölgelerini koruyabilirler." Elbette Cora Reilly'nin Outfit ve Famiglia'ya bulaşmayacağına da güveniyorum. Başlangıçta Fabi'nin sevgili kız kardeşi Aria'ya verdiği tepkiye tanık olmak acı vericiydi. Fabi, Gianna'ya iyi davranmasaydı daha iyi idare edebilirdim çünkü Gianna Fabi'ye çocukken yeterince değer vermemişti. Gianna onu seviyordu ama aynı zamanda onu geleceğin canavarı olarak görüyordu. Ama Aria... Onu tüm kalbiyle seviyordu. Eğer bir şansı olsaydı onu terk etmezdi. Sonra Fabiano'nun bu yeni ve olgunlaşmış halini tanıdık. Onu çocukken zaten seviyordum ama hikayenin içine girdikten sonra bir yetişkin olarak da sevdim. (Mafyanın acımasız katili olduğu gerçeğini bir kenara bırakalım) Scuderi evini onun gözünden gördük ve evet, Camorra'yı sevmiyorum ama babasından kurtulduğu için mutluyum. Babasıyla tek başına kalması beni hep üzmüştür. Dante'nin, danışmanı Rocco'nun Dante'ye de ait olan oğlunun (neticede Fabi Dante'nin adamı ve gelecekteki consigliere adayıydı) canını almaya çalıştığını duyarsa ne yapacağını gerçekten merak ediyorum. Yetişkin Fabiano vahşi, güçlü, soğuk ve ölene kadar Remo Falcone'a sadık. O bir infazcı ve Falcone kardeşler onun yeni ve tek ailesidir. Camorra, eşlerine aşık olan Capoları yüzünden Outfit ve Famiglia'nın artık zayıf olduğunu düşünmektedir. Çünkü capoları artık yaptıkları kirli işler konusunda seçici. Camorra aynı hataları yapmayacak. Remo buna izin vermez. Fabiano'nun da bununla bir sorunu yok. İnsanlara zarar verebilir. Zaten masum değiller. Kesinlikle aşka da ihtiyacı yok. Aşk onun hayatını bir kez mahvetti. Aria, ona Fabi olur da aşkı bulursa sevgilisine hediye etsin diye annelerinin bileziğini verecek kadar saftı. Ama sonra Leona ile tanıştı. Las Vegas sokaklarında tek başına yaşayan zavallı bir kız. Fabiano'nun kim olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Ailesi çöplüktü ama o yine de onlara yardım etmeye çalışıyordu. En başından beri Fabiano'ya güveniyordu. Remo'ya sadıktı. Ama Leona'ya sırtını dönemezdi. Remo'nun, infazcısının yumuşamasına, kendisinden başka birine sadakat duymasına izin vermeyeceğini biliyordu. Bakın. Kitabın ismi hikayeye çok uygun. Çarpık Sadakatler. Bu arada 6 kitap sonra ilk kez bir çiftin flörtünü okuduğumuzu fark ettim vay be. Not: Cora Reilly bir yerine iki anlatıcı kullanarak akıllıca bir karar vermiş. Olay örgüsünde büyük bir gelişme olduğunu görebiliyoruz. 2. Not: Aria'nın onları tekrar bağlamak için bir şeyler yapması, ara sıra kardeşinin onu düşünmesini sağlaması gerçekten tatmin ediciydi. Hikayeye hoş bir dokunuş oldu. Ayrıca Aria'nın Luca ile birlikte geçirdiği yıllardan sonra sonunda bir şeyler öğrenmesine ve Luca'nın arkasından iş çevirmemesine sevindim. O günün hiç gelmeyeceğini düşünmüştüm haha 3. not: Camorra'ya saldıranların Outfit olduğuna inanmıyorum, en azından Dante'nin emriyle yapılmamıştır çünkü o işe yaramaz hareketler yapan biri değil. Bakalım neler olacak.
Twisted LoyaltiesCora Reilly · Createspace Independent Publishing Platform · 202340 okunma