2024 21. kitabı
YASEMİNLER TÜTER Mİ, HALA? Alev ALATLI 𝓣ü𝓻𝓴𝓵𝓮𝓻𝓲𝓷 𝓯𝓪𝔃𝓵𝓪 𝓨𝓾𝓷𝓪𝓷 𝔂𝓪𝓷𝓵ı𝓼ı, 𝓨𝓾𝓷𝓪𝓷𝓵ı𝓵𝓪𝓻ı𝓷 𝓯𝓪𝔃𝓵𝓪 𝓣ü𝓻𝓴 𝔂𝓪𝓷𝓵ı𝓼ı 𝓫𝓾𝓵𝓭𝓾ğ𝓾 𝓫𝓲𝓻 𝓮𝓼𝓮𝓻, 𝓨𝓪𝓼𝓮𝓶𝓲𝓷𝓵𝓮𝓻 𝓣ü𝓽𝓮𝓻 𝓶𝓲, 𝓗𝓪𝓵𝓪? Yazarımız rahmetli 𝓐𝓵𝓮𝓿 𝓐𝓵𝓪𝓽𝓵ı’nın kalemini her zaman merak etmişimdir ama eserleri ile tanışma fırsatını bir türlü bulamamıştım maalesef. Ve sonunda başlangıç olarak, basılan ilk romanı 𝓨𝓪𝓼𝓮𝓶𝓲𝓷𝓵𝓮𝓻 𝓣ü𝓽𝓮𝓻 𝓶𝓲, 𝓗𝓪𝓵𝓪? yı okumuş olmak benim için gerçekten de çok özeldi kesinlikle. Betimlemeleri ve etkileyici anlatımı ile birlikte kelimelerin ahengi; okurunu hikayenin içinde yaşatırken, karakterlerin duygu durumlarınıda anlaşılır derecede hissettiriyor bizlere. Eleni Naciye’nin hikayesi 𝓨𝓪𝓼𝓮𝓶𝓲𝓷𝓵𝓮𝓻 𝓣ü𝓽𝓮𝓻 𝓶𝓲, 𝓗𝓪𝓵𝓪? Kitabımızın anlatımında yunanca kelimelere de yer verilmiş olup açıklamalarının olmaması başlangıçta biraz yorucu olsa da sonrasında sanki anlıyormuşuzcasına ilerliyor okumamız. Hikayemiz Kıbrıs’ta geçiyor ve baş karakterimiz Eleni Yunan aynı zamanda da hristiyandır. Henüz on yaşlarındayken ailesi tarafından Girne’de başka bir ailenin çocuklarına bakıcı olarak verilir Eleni. Bulunduğu evde başına gelen talihsiz bir olaylada Lefkoşa’daki teyzesinin evinde yaşamaya başlar ama teyzesi ruhsal olarak çok iyi durumda değildir. Yaşadığı yerde daha çok Türkler ve müslümanlar çoğunlukta olunca Arif adında bir gençle birbirlerinden etkilenirler. Kaçarak evlenir Arif ile ve müslüman olur Eleni. Artık Eleni’nin adı Naciye’dir ve dört de çocuğu olur. Mutluluğu yakalamıştır Naciye ama yaşayacağı zorluklar henüz bitmemiştir. Ben sözü daha fazla uzatmadan sizlere kesinlikle TAVSİYEMdir diyorum 𝓨𝓪𝓼𝓮𝓶𝓲𝓷𝓵𝓮𝓻 𝓣ü𝓽𝓮𝓻 𝓶𝓲, 𝓗𝓪𝓵𝓪? Emin olun, edebiyatımızın güçlü kalemi 𝓐𝓵𝓮𝓿 𝓐𝓵𝓪𝓽𝓵ı’dan okuyacağınız eserimizin etkisinden uzun süre çıkamayacaksınız. Syf: 238
Yaseminler Tüter mi, Hâlâ?Alev Alatlı · Kapı Yayınları · 2024823 okunma