Başka türlüsü mümkün mü?
2024 1. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2024 00:00
Nereden başlayacağımı ne kadar bilemesem de yazara hayran kaldım. Son dönemlerde okuduğum en özgün kitap olabilir. Gerek diliyle gerek konusuyla özellikle de sonuyla tamamen kendine has bir kitaptı. Gürkan Can KayaGürkan Can Kaya çok genç.. Hayranlık beslediğim bir zekası var. Kullandığı dildeki detaylara birazcık dikkat ettiğinizde aslında zekasının ne kadar kıvrak olduğunu anlayabiliyorsunuz. Kendini bilgiyle doldurmuş. Kitapta bilim, sosyoloji, psikoloji, felsefe, edebiyat, tarih her şey var. Bu kadar keskin bir zekayla oturup sohbet edebilmek isterdim. Kitap boyunca arkadaşlarının ne kadar şanslı olduğunu düşündüm durdum. Karamsar bir kitap. Şiiri bile karanlık bir kitap. Olayları takip ederken siz de kendinizi karakterlerden biri zannediyorsunuz çünkü her karakter öyle gerçek işlenmiş ki yarın karşınıza çıksa bu bir kitap karakteriydi diye şaşırmazsınız. Hikmete hayranlık duymamak elde değil. Hayatını anlattığı bölümden herkes bahsetmiş. Hikmetin hayatını dinlerken kitap okuduğumu unuttum. Sanki ona dönüştüm. Bence Hikmetin hayatını anlattığı bölümde yazarımızın hayatını da dinliyoruz gibiydi. İçerik hakkında konuşmak istemiyorum. Alın okuyun ve kendiniz görün. Diyebileceğim tek şey yarın bir gün pişman olmamak için şimdiden okuyun. Şimdiden tanıyın. Çünkü bence böyle bir zeka elbet bahsettirir kendisinden. Henüz tanınmıyorken tanıma şansı yakalayabilirsiniz..
Başka Türlü Bir Yaşamın ÖzlemiGürkan Can Kaya · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 2023101 okunma