2017 28. kitabı
Piyasada basımı olmayan Can Yücel kitaplarından biridir bu kitap. İş Bankası Yayınları Can Yücel kitaplarının bir kısmını basıyor ancak nedense bu kitabın basımını yapmıyor. Can Yücel şiirlerine hakim olabilmeniz için bu kitabı da okumanız gerekir. Yoksa orada burada gördüğünüz altında Can Yücel yazan tüm sözlerin şaire ait olduğunu zannedebilirsiniz. Birisi "Bağlanmayacaksın" diye bir yazı yazmış. Kendini bilmezin biri de bu yazıyı birer ikişer cümlelere ayırarak Can Yücel ismiyle paylaşmış. Yazı, olmuş şiir. Sahibi de Can Yücel yapılmış. Resimli görselleri hatta videosu yapılmış. Can Yücel adına şiir olarak seslendirilmiş. Sonra ayıkla pirincin taşını. hthayat.haberturk.com/yazarlar/periha... Her yerde, heer yerde var bu yanlışlık. Bu sitede de var. Önüne gelen Can Yücel'in zannedip, okuduğum Gece Vardiyası isimli bu şiir kitabına da eklemiş. Kitap okuyun gençler. Okumadan aydınlığa çıkamayız. Gelelim kitabın içinde geçen argo ve küfürlü şiirlere... Bu tarza karşı olan okuyucular olabilir. O yüzden uyarmak isterim: Kitapta ağır küfür ve argo kelimeler mevcut. Nette Can Yücel adına yalan yanlış dolaşan bir dünya aforizmaları bu 112 sayfalık şiir kitabında bulamazsınız. Çünkü yok öyle aforizmalar bu kitapta. Hayal kırıklığına uğramayın. "Ben Can Yücel'i bu şiirle sevdim" diyor. Yok ki Can Yücel'in öyle bir şiiri. Sen başkasını sevmiş oluyorsun. O şiiri kim yazdıysa onu sevdin sen. Can Yücel'in şiirini sevmedin ki. Yalanlar üzerine inşa edilen bilgi, zincirleme yanlışlar nedeniyle trajikomik bir hale dönüşüyor. Hülasa-i kelam, kitabı okuyup fikir sahibi olmadan zikir sahibi olmayınız.
Gece VardiyasıCan Yücel · Doğan Kitap · 2000639 okunma