Bir kitap listesinin farklı yaş ve kökenlerdeki insanları bir araya getirişini okuyorsunuz. Kütüphanede yaz dönemi için çalışmaya başlayan ergen ve sorunlu bir hayata sahip genç bir kız olan Aleşya, bir gün kitapların arasını kontrol ederken bir kitap listesi buluyor ve onu saklıyor. Bir gün kütüphaneye gelip ondan yardım isteyen yaşlı bir adama kötü davrandığı için ona bu listeyi vermeyi düşünüyor ki bu liste onunda, adamın da hayatını değiştirecek, henüz bilmiyor. Mukeş ise, eşini yeni kaybetmiş ve kitap kurdu olan torunuyla iletişim kurmakta zorluk çekince kendini kütüphanede buluyor ama ona öfkeyle çıkışan çalışan onu üzse de o da bu yoldan vazgeçmiyor. Ertesi günü telefonun sesiyle uyanıyor. Kütüphaneden onun adına ayrılmış bir kitap olduğu söylenince şaşırıyor ama kütüphaneye gidince Aleşya ile dostluğu başlamış oluyor. Aleşya listeki kitapları önce kendisi okuyor sonra ise Mukeş’e verip okuduklarında uzun uzun sohbet etmeye başlıyorlar. Bu hikaye onların iyileşme ve aynı zamanda birleşme hikayeleri oluyor. Çünkü Aleşya’nın hasta bir annesi ve sonradan da çok büyük bir kaybı olurken yanında Mukeş ve onun üç kızı, dostları ona yardım edip aile oluyor. Kitabın sonuna doğru kütüphane içinde yaptıkları çok güzelken, kitap aslında doğru kitabın insanın hayatını nasılsa değiştirdiğini anlatıyor bize. Hiç kitap okumamış ve aksine eşi bir kitap kurdu olan Mukeş kitap okumaya başladığında eşini hep yanı başında buluyorken, başta kitaplardan hiç anlamayıp mecburiyetten işe başlayan Aleşya en zorlu günlerini kitaplar sayesinde atlatıyor. Kismesi yokken ise günün sonunda kocaman bir ailesi oluyor. Kitap listesinin gizemli de sonunda çözülüyor ve ne yalan söyleyeyim o detay kalbimi ısıttı. Bu kitabın bol bol kitap içereceğini düşünüyordum ama hayatın içinden gelmiş tatlı bir hikayeydi. Gene de sevdim.