itiraf şeklinde kaleme alınmış bir gözdağı.
2024 43. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2024 21:41
Kısaca; sistem kurulu, tıkır tıkır işliyor direnmek boşuna, itaat edin diyor gibi geldi bana. John Perkins aslında bu kitapta yıllardır yaptığı işler konusunda günah çıkartmaktan başka bir şey yaptığını düşünmüyorum. Eğitiminin başından günümüze kadar yazarın başından geçen olayları anlatıyor fakat genel anlamda insanları küresel çapta yaşanan olaylara veya gün yüzüne çıkmamış gerçeklere daha duyarlı olmaya çağırıyor gibi görünse de John Perkins'in bu olayları anlatmak için böylesine gecikmiş olması bütün anlatımı ve samimiyeti büyük ölçüde azaltıyor. Çeşitli bölümlerde ne denli vicdan azabı çektiğini ve yaptığı işi severek yapmadığını görüyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ekonomik tetikçi olmayı, bu işte çalışmayı ve hatta başarılı olmayı sürdürüyor. Bunlara ek olarak ekonometri alanında çeşitli makaleler yayınlamayı da ihmal etmiyor. Şahsi görüşüm bu kitabın amacı birleşik devletlerin vatandaşlarına uyanma çağrısı olmak ve tabi ki kendi egosunu okşayarak kendini tatmin etmesini sağlayan bir araç/kukla olarak kullanması.
Bir Ekonomik Tetikçinin İtiraflarıJohn Perkins · April Yayıncılık · 20043,907 okunma