2024 5. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2024 10:47
Uzuun bir aradan sonra tekrardan merhaba. Bu kitabın incelemelerini büyük ihtimal “gerçekten yazarın dedikleri işe yarıyor mu?” diye öğrenmek için okuyorsundur :) İlk olarak bu kitabı yazarın isminden dolayı aldım çünkü yazarı bildiğimiz murphy kanunlarının sahibi olarak zannetmiştim. Ama bu benim için büyük bir hata oldu çünkü o murphy bu murphy değilmiş :) Girizgahtan sonra kitabın içeriğine gelirsek inanışmaz kendini yineliyor. Bir insanın aynı şeyi sürekli anlatması da bence inanılmaz bir beceri. Düşünün bazı kısımlarda 2 sayfa önce yazılan kısım tekrar copy paste yapılmış. Bu da insanın biraz daralmasına neden oluyor İkinci olarak da bence olumlama bazı şeylerde aşırı abartılmış. Neredeyse her hastalığın geçmesini sağlayab şeyin olumlama olduğuna kadar vardı. Yazara göre olumlama yaparak hem zengin olueuznhem her hastalığı yeneriz minvalinde. Bu da bence hayatın gerçekleriyle bağdaşmıyor. Son olarak bu kitap yıllardır içimde gideremediğim bir çelişkiyi tekrar alevlendirdi: Hanfisi doğru ? Atalarımızın ve murphynin dediği bir şeyi 40 kere söylersen olur mu yoksa murphy kanunlarının dediği bir şeyi çok istersen olmaz , ne zaman vazgeçersen sana döner fikri mi doğru ? Bunun cevabını bilenler yoruma fikrini yazsın lütfen. Herkese esenlikler:)
Bilinçaltının GücüJoseph Murphy · Koridor Yayıncılık · 200918,5bin okunma