"Çünkü kalbimin derinliklerinde ben kötülüğün ta kendisiyim...Ve bazen bunu unutmak istiyorum."
KAPAK ARKASI
Bir zindanda kendi kendime doğum günü şarkısı söyleyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ama akıl almaz derecede s*ksi bir iblis içki içmeye gittiğim barı basınca tam da öyle oldu. O iblis, Kaos Lordu olarak tanınıyordu ve beni, bana ikizim kadar benzeyen biriyle karıştırıyordu.
İyi ki doğdum.
Sonunda kanımı tattığında benim düşündüğü kişi olmadığımı anladı. Ben de ortak bir yanımız olduğunu fark ettim; ikimiz de intikam arzusuyla yanıyorduk. Böylece bir anlaşma yaptık: Annemin katilinin izini sürmek için yasak şehirde kalabilecek, karşılığında da onun arzuladığı intikamı almasına yardım edecektim. Sadece koca bir şehir dolusu iblise rol yapmam gerekecekti.
Ama bir sorun vardı: O, benim baş şüphelimdi.
Bunu hatırlamak onunla iş birliği yaparken gittikçe zorlaşıyordu. Kaos Lordu'nun her sıcak dokunuşuyla tehlike girdabına biraz daha çekiliyordum. Onun büyüsüne tamamen kapılırsam beni bekleyen tek şey ölüm olacaktı.
YORUMUM
İlk kitapta Rowan'ın, güçlü bir iblisin tıpatıp kopyası olması sebebiyle, Dikenler Şehrin'deki en güçlü iblisin onu kaçırmasını okuyoruz. Bu iblisin Rowan'ı kaçırmasındaki tek amaç tabii ki de intikam.
Bu güçlü iblis, Orion, onun kesinlikle intikam almak isteği Mortana olduğundan emin. Bunu test etmek için ise Rowan'ın kanının tadına bakıyor ve onun gerçekten bir fani olduğuna inanamıyor.
Rowan'ın bu hayattaki tek amacı ise annesinin ö*ümünün intikamını almak için iblisler şehri Dikenler Şehri'ne girmek. Kaçırılarak buraya girdiği için bir daha çıkmamak üzere burda kalmak istediğinden emin. Bu yüzden Orion'a bir teklif sunup onun için Mortana taklidi yapıp Mortana'nın işbirlikçilerinden laf alabileceğini, karşılığında ise burda kalıp annesini vahşice ö*düren iblisin peşine düşmek istiyor.
Bu tehlikeli yolda Rowan'ın ilk önce Mortana gibi davranması gerekiyor, daha sonra ise güçlü iblisler ile etkileşime girip aralarına sızması.
Rowan, bir yandan annesinin k*tili olan iblisi ararken bazı ipuçlarına sahip oluyor. Bu şekilde elinde sadece üç şüpheli kalıyor. Bunlardan biri de Orion. Orion ile aralarındaki kuvvetli çekime rağmen ona da tedbirli yaklaşması gerekiyor. Çünkü annesini v*hşice yakarak ö*ldüren iblis gerçekten de Orion olabilir.
Kolayca okunabilen keyifli bir fantastikti bence. Dili çok hafifti, ve kitapta 250 sayfa kadar falandı. İnsanı sıkmadı. Fakat bazı şeylerin ilk başta hızlı geliştiğini düşünüyorum, bazı şeyler yüzeysel kalmış fikrimce.
Birinci kitabın sonunda öğrendiğimiz çarpıcı şeylerden sonra ikinci kitabını merakla okuyorum.
Seri ise üç kitaptan oluşuyor. Smut içeriklere fazlasıyla sahip olduğu için yetişkinlere uygun bir seri. Eğer sürükleyici, bir o kadar da rahat okunabilen bir fantastik kurgu okumak istiyorsanız bu kitaba bir göz atın derim.
Daha fazla yorum ve öneri için okuduğum kitapların yorumlarını sık sık paylaştığım instagram hesabım:
instagram.com/persephonesbook...