Öncelikle kitabın sevdiğim yönlerini söyleyeceğim. Sonra eleştirlerime geçeriz. İlk olarak kitabın iki karakterin ağzından okumak gerçekten çok güzeldi. Ve daha rahat okutturuyordu. Birbirlerine söyledikleri sözler özellikle çok hoşuma gitti. Kız karakterin kendini bir anda salmaması, son ana kadar hayır demesi ve kendini tutması bir yerden sonra yeter artık öp şunu dedirtse de benim hoşuma gitti kendini onun kollarına bırakmaması. Özellikle Pae’nin sürekli hançer taşıması ve boğazına falan dayaması çok iyiydi. Kai de çok güzel yazılmış bir karakterdi. Onun gücünü gerçekten çok sevdim. Ve hiç bıkmadan sataşması daha hoştu. Orman sahnelerinde eridim zaten.
Şimdi eleştirilerime geçelim.
Birincisi kitabın ilk yarısına kadar çok acemice yazılmış olduğunu düşünüyorum. Sürekli dövüş sahnelerinde bence çoğu kişinin bilmediği bir kelime kullanıyordu mesela. Kitabın yarısından sonra aradaki farklı gerçekten hissediyorsunuz. İkinci eleştirim şu, yazar bas baya #k:418650 ve Kızıl Kraliçe kitaplarını kopyalamış. Açlık oyunlarındaki hayatta kalma sahneleri. AÇ de sponsorlar eşya veriyordu. Burada ağaçtan sarkıyor en ihtiyaçları olduğu eşyalar. Orman sahnesini birinden alıp diğerine koyup ekstra romantizm eklemişler. Birde Kızıl Kraliçe mevzusu var. Kızıl kraliçede iki kardeş geçiyor. Bir tane üvey anne var. Burada tek fark ana erkek karakterin veliaht olmaması. Kızıl kraliçe de erkek karakter veliahtı. Pae’nin ikisine kur yapması falan. Aynı anda ikiside dikkatini çekiyor. Gerçekten sıktı. Kızıl kraliçe de daha az romantizm var sadece. Mesela bu da çok benziyor, kızıl kraliçe de ana kızımız dışlanan kızıllardan ama güçleri var ve krallık onu gümüş gibi gösterip rol yaptırıyor. Powerless da kızımız istenmeyenlerden yani sıradan. Gücü yok ve krallığa oyunlara katılıp gücü varmış gibi davranıyor. He bakın oyunlar kısmıda açlık oyunlarından alınmış. Açlık oyunlarında oyunlar oluyor ve rastgele seçiliyorsun, sonra seni sponsorların önüne koyup hünerlerini sergile diyorlar. En çok sevinen o kadar sponsor alır ve kazanma şansı artar. Bu kitapta, yarışmacıyı halk seçiyor, kendini seçkinlerin yani güçleri planlarım önüne koyup güçlerini sergileyip gösteri yapıyorsun. En çok kim sana oy verdiyse hayatta kalma şansın o kadar artar. Bir benzerlik daha söyleyeyim. Kızıl kraliçe de bir grup var. Kraliyete karşı gelenler, ve bu grubun bir üyesi kızıl kraliçe de ki ana karakterin ailesinden. Ve şuna bakın ki powerless da da direniş var, ve öncülerinden biri kızın akrabası. Neyse say say bitmez daha. Ama kitabı bir şekilde sevdim. Devamını gerçekten merak ediyorum ve çıkınca kesin alırım. Yine de daha almayanlar için bence paranızı yatırmanıza gerek yok. Onun yerine #k:418650 ve Kızıl Kraliçe yi alın bence. İncelemem bu kadar