2024 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2024 00:00
Bitirdikten sonra uzun süre etkisinden çıkamadığım bir kitap.. Kalın olması gözünüzü korkutmasın! İçinde aşk,cinayet,entrika,felsefe,hukuk hepsinin başarılı bir şekilde işlendiği oldukça sürükleyici bir eser .Dostoyevski bu kitabında da her kitabında olduğu gibi insan psikolojisinin derinliklerine iniyor.Kitapta her karaktere ayrı ayrı yer verilmiş ve her karakter kendine has dopdolu ..her birinde kendimden bir parça buldum ve aramda bir bağ oluştuğunu hissettim.Özellikle İvan Fyodoroviç'in katil olmamasına rağmen içten içe kendini katil olarak görmesi ve sonunda delirmesi beni çok etkiledi.Çünkü kâtili o cinayeti işlemeye teşebbüs etmeye cesaretlendiren onun sohbeti olmuştu .. Günlük hayatta da bunu yaşayabiliyoruz aslında. İnsanlarla sohbetimiz onları dolduruşa getiriyor ve kötü bir olay yaşanmasına sebep olabiliyoruz.Her ne kadar o kötü olayın faili biz olmasakta kendimizi suçlu hissediyoruz.. Dostoyevski'nin bütün eserleri muhteşem ancak benim favorim Karamazov Kardeşler Ve bu kitaptan çıkarttığım sonuç; insanın Allah'a olan inancı onu umutsuzluğa düşmekten ve kötü bir sondan koruyor..
Karamazov KardeşlerFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202545,3bin okunma