·253 syf.····Okunma: 02 Mayıs 2024 19:19 Aşk ile ilgili kitaplar çoktur fakat bir kadın olarak kendi varoluşunu ele alan kitaplar bulmak zordur. Küçük yaştan itibaren insanın üzerine yapışan kalıplar, yüzyıllardır devam etmiş ve hâla sürdürülen birçok yanlış şey ile başa çıkmak da çok zordur. Bazen çıkmazda hissederiz kendimizi, ne yapacağını bilemez halde oradan oraya koşturur bir şekilde kendimize yer edinmeye çalışırız pes etmeden. Bazense çevremize bağımlı hale gelir, kendi benliğimizden uzaklaşırız. Genel geçer yargılarla bir kalıba girmek zorunda kalırız ve en acısı bunun farkında olmayız. Bizim potansiyelimiz neydi? Hayattan ne bekliyorduk? İnsanlığa ne katmak istiyorduk? Bunların hepsini unutur monoton, kendisi hariç herkese faydalı biri olur çıkarız. Bir erkekle aile kurmak yerine çocukların annesinin zeki olup olmadığı sorusuna yanıt veremediği pasif birine dönüşürüz, daha sonra hayat bütün bunları çok ağır bir şekilde bize ödetir. Hayata geliş amacımız neydi ? Neden kendimizi bu kadar geri plana atıyoruz? Bunun gibi daha birçok soru..
Bu kitabı okuyan her kadının az çok sorularına cevap bulacağını ve farkındalık kazanacağını düşünüyorum. Örnekleri ile çok beğendiğim ve hayatım boyunca ulaşmak istediğim bir kitap oldu.
İyi okumalar.