"Etrafınız üstesinden gelebileceğinizden fazla şeyle çevrili olduğu takdirde, bilincinde olmadığınız bir güçsüzlük duygusuna kapılırsınız."
Sayfa 41
Öyle
"Zemine bu tür engeller koyan insanların hemen hemen her zaman maddi sorunları vardır... Boş ve geniş zeminler her zaman zenginlik sembolü olmuşlardır, tıpkı banka binalarında olduğu gibi. Günümüzde patronların odaları ve çalışma masaları bilinçli olarak boş tutulur."
Öyle
"Pozitif bir ev ortamı için en önemli şart, gereksiz eşyaları evden çıkarmaktır."
Öyle
"Büyük ilerlemeler kaydedebilmek için küçük adımlar atmak."
Öyle
"Çalışma masanızı beyninizin bir kopyası olarak görün; masanızın üzerinde duran her şey , aynı zamanda kafanızdadır. Toplanıp düzene sokulmuş bir masa, düzeltilmiş bir ruhtur. Cesurca bir düzenleme eyleminin ardından çoğu insan, sahip olduğu yeni güçlere şaşırır..."
Öyle
"Evlerinde çokça ıvır zıvır bulunduran insanlar, genellikle fazla kiloludurlar. Muhtemelen vücuttaki yağ birikimi ve maddi birikimler, kendini koruma amaçlıdır. Fazla kilo, genellikle 'duygusal tıkanıklık 'ile bağlantılıdır. Duygularınızı açığa vuramadığınızda ve eski hatıraları biriktirdiğinizde, vücudunuz da metabolizmayı durdurur ve biriktirmeye başlar...'Boş bir evde artık eskisi gibi tıka basa yiyemiyorum.'