2024 102. kitabı
Okunma: 21 Mayıs 2024 18:49
Bu kitabı elime alır almaz ilk sorduğum soru neden 7 oldu çünkü 7 o kadar çok yerde kullanılır ve önemlidir ki insan ister istemez merak ediyor. 7 rakamı, tarih boyunca ve farklı kültürlerde özel bir anlam taşıyan bir sayıdır. İşte 7 rakamıyla ilgili bazı bilgiler size. 7 bir asal sayıdır. Antik dünyanın Yedi Harikası vardır. İncil’de 7 sayısı sıkça geçer.Tanrı dünyayı 6 günde yaratmış ve 7. günde dinlenmiştir.Kur’an’da 7 kat gök ve 7 kat yer kavramları bulunur. Yahudilerin kutsal günü olan Şabat, haftanın yedinci günüdür. Yedi kutsal nehir, Hinduizm’de önemli bir yere sahiptir. Gökkuşağının yedi rengi vardır. Batı müziğinde yedi ana nota (do, re, mi, fa, sol, la, si) bulunur.Birçok kültürde 7 sayısı uğurlu olarak kabul edilir.Yedi ölümcül günah ve yedi erdem gibi kavramlar pek çok dini ve manevi öğretide yer alır. Dünya yedi kıtadan oluşur ülkemizde yedi bölge vardır.Tarih boyunca denizciler ve coğrafyacılar arasında yedi deniz terimi kullanılmıştır.Bir hafta yedi günden oluşur.Modern numerolojide 7, analitik düşünceyi, ruhsal arayışı ve içsel bilgeliği temsil eder. İnsan beyni, kısa süreli bellekte yaklaşık 7 bilgi parçasını tutabilir. Kimya biliminde, bazı elementlerin elektron düzenlemeleri ve valans kabukları 7 sayısına göre düzenlenmiştir. Tarih boyunca astronomlar, güneş sistemi ve yıldızlar arasında 7 gezegen olduğu (Güneş, Ay ve çıplak gözle görülen beş gezegen) inancını taşımışlardır.Zindanlar 7 kuleli, İstanbul 7 tepeli, soyumuz 7 göbekli , neden 7 düvel? 7 sayısının bu geniş kapsamlı kullanımı ve sembolizmi, onu tarih boyunca hem bilimsel hem de kültürel anlamda önemli kılmıştır. Peki bizim yedimiz? Kore’ye gittiğimde oraları sarsan #bts isimli bir müzik grubu ile tanışmıştım.Yazarımız @ayla_kapan_ezici bu hikayeyi BTS çocuklarından ilham alarak yazmış. Kitabımızda da bir yazan ve yazanın kurguladığı 7 müzisyen karakterin oluşturduğu bir müzik grubu var. Yazan bu kişileri Kozmos Armonisinin dünyaya inmesine aracılık etmelerini sağlamak için kurguluyorBiliyorum bir şey anlamadınız ama her şeyi anlatıp olayın ilginçliğini bozacak değilim zira bu karakterlerin her birinin isimlerini oluşturan rakamların toplamı bile yedi. Adeta eline kalemi alıp en ince detayına inip çizer gibi anlatarak yaratılıyor bu 7 karakter ve her biri yazan tarafından yaratılıyor özenle. Peki kim bu yedi müzisyen? Birer birer tanırken bize neler anlatacak dahası neler verecekler? Bir amaç uğruna kurgulanan bu karakterler amaçlarına ulaşacaklar mı yoksa yazan da bir kurgu unsuru olduğuna göre tüm bu karakterlerin kaderi yazarın elinde mi? Farklı bir kitap okumak isteyenler için hararetle tavsiye ederim.Ayla Ayla Kapan temiz bir dille anlaşılır ve keyifle okunur şekilde yazmış bu kitabı mutlaka okuyun sağlıkla ve kitapla kalın.
Yazan & 7Ayla Kapan · Librum Kitap · 202313 okunma