“Hakkını vererek durmanın hangi konumda olunursa olunsun zihinsel, mekânsal, algısal tüm titreşimleri belirleyen bir etkisi vardır.”
Peki nedir bu 7 rakamındaki gizem?
Mesnevi'de 7 yıldızın 7 aklından söz edilir. Tasavvuf yolunda 7 makam ya da 7 vadi, dünyanın pek çok yerindeki mistik tradisyonlarda yaygındır. 7, manevi 3 ve maddi dördün ideal bir birleşimidir ve bu nedenle en mükemmel hayat yolunu işaret eder. Yediyle kutsanan kişi, mükemmel hayat yolunu bulmuş demektir. 7 rakamı maneviyatla, fiziki yaşamın ötesinde, hayatın her dalında; sezgisellik, tasavvuf, ruhsal güç ile de doğrudan ilgilidir.
Mesela, sema 7 kat, arz 7 kat, cennet ve cehennem 7 tabaka ve kat, haftanın günleri 7, tavaf 7 şaft, şeytana atılan taş sayısı 7, kainat Allah tarafından 7 günde yaratıldı, insanlığın ömrü 7000 bin olacak, Kur'an'ın ayetleri az bir farkla 7000, Kuran-ı Kerimin ilk suresi Fatiha 7 ayet, Topkapı Sarayının 7 kapısı, 7 tane baş melek, Eshab-ı Kehf Olayı, 7 uyurlar olarak bilinir, 7 coğrafi bölge, 7 gezegen,7 kıta, müzikte 7 nota, dünyanın 7 harikası, gökkuşağının 7 rengi olması, pamukprensesin 7 cücesi, 7 tepeli İstanbul gibi. Bir çok örnek vardır...
Gençler tarafından oluşturulan Güney Kore'nin efsane müzik grubu BTS'den etkilenerek yazılmış. Yazan ile birlikte 7 müzisyen yer alır. Bu müzisyenlerin görevi Kozmos Armonisi'nin dünyaya inmesine yardımcı olmak. Her müzisyenin bir numarası var ve toplamı 7 olan.
Her biri ayrı bir kişiliği temsil edecek. Ruhsal tekamül doğada ve evrendeki gelişim sembolü, zamanda birlik yeniden doğuşun anlamları yüklü 7 rakamında.
7 kişilik müzik grubunun kurulması ve onlara 7 isim bulmasıyla başlıyor macera.
Bu isimlerle tanınacakları için bulacakları isimler de çok önemlidir. Rakamlar, harflerle bir araya getirilip içinde şifreler gizli.
S7, R115