Puan vermedi·320 syf.····Okunma: 23 Mayıs 2024 21:43 Yaşadığımız hayatta dikkat noktasında hepimiz mustaripiz. Tek bir şey de takılı kalmak, odak noktasını teke indirmek hiç olmadığı kadar zor çünkü. Yazar bu konuya derinlemesine iniyor ve kökündeki nedenleri tek tek sıralıyor.
Her bir dikkat dağıtıcı etkene sebep olan duygunun ve olayın sebebini bilimsel açıdan açıkladığı için konunun uzmanlarıyla birebir görüşüyor.(yaklaşık 200-250 uzmanla görüşme sağlıyor)
Teknoloji dikkat noktasında ki en büyük etken. Teknolojinin gelişmediği yıllarda normal bir insanın maruz kaldığı enformasyon 1-2 gazete sayısıyla sınırlıyken günümüzde, elimizden düşürmediğimiz telefonlar sayesinde bu enformasyon sayısı yaklaşık 150-200 gazete sayısına kadar çıkıyor. Bu muazzam bir sayı ve korkutucu çünkü zihnin tek seferde bu kadar enformasyona maruz kalması odak noktasını baltalıyor.
Twittera, Instagrama, facebooka her girdiğimiz de beynimize yüklenen enformasyon sayısını bir düşünün. Kapitalist düzende sürekli bunu görmemiz ve bir sekilde hazmetmemiz dayatılıyor çünkü ekonomilerini bu şekilde sağlıyorlar.
Kitabın yarısına geldiğim de , sevdiğim bir felsefe içerik üreticisi olan Pelin Dilara Çolak bu kitap için video çektiğini gördüm. Kitabın kıymeti harbiyesi ben de biraz daha arttı:) kitabı okuduktan sonra videoyu izlemenizide tavsiye ederim.
Tavsiye ettiğim kitaplar listesinde. Şimdiden keyifli okumalar...