Yeni bir incelemeyle karşınızdayım esasen ben bu Kudüs ve Ümmet Bilinci kitaplarını Atas kardeşimizden bir çekiliş sonucu kazandım,kendisine tekrardan teşekkür ediyorum şimdilik sadece Kudüs okuyabildim Ümmet Bilinci kitabını ise bundan sonra okuyacağım inşAllah
İki kelimeyle Kitaba bayıldım, hakikaten fevkaladenin fevkinde bir kitaptı ben hiç bu kadar güzel olmasını beklemiyordum,127 sayfalık bir kitap ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi,her insanın,ve Müslümanın okunmasının gerektiğine inandığım bir kitap
Kitabın konusuna gelecek olursa kitap mescidi aksanın kuruluşu,mescidi haram ve mescidi nebevi sonra en kutsal mabetlerden diğerinin mescidi aksanın olduğunu ifade ediyor
Sonra İsrailin kuruluşu,yükselişi ve şimdi mevcut konumuna gelmesine değiniyor,esasen siyonistler modern kurucusu Theodor Herzl ilk hedefi Filistin değildi, ilk başta Afrika ve kuzey Amerika gibi ülkeleri seçmişler,örnek Mozambik,Kongo,Arjantin,Kıbrıs,sina ve ugandayı yerleşim olarak düşünmüşler ama ideolojik sebeblerden dolayı bu hedeflerine muvaffak olamamışlar, akabinde yahudilerin geçmişten bu yana arzı mevud ( vaadedilmiş toprklar) siyasi itikatlarıdan dolayı ve bazı kutsal mekanları bulunduğundan dolayı en elverişli yere olarak Filistine karar vermişler,kendi zümrelerini din misyonu altında etkisini altına alıp bu ideolojiyi iyice benimsetmişler, fakat 2 Abdülhamit bu güruh kesime asla taviz vermemiş çok onurlu bir duruş sergilemiş ve onlarla çok çetin bir savaş vermiş fakat Abdülhamit tahttan indirilince iyi İsrailin kuruluşu zemini hazırlamış
Kitapta Yahudilerin ve Hristiyanların ortak noktaları benzerlikleri birbirine karşı tutumları inanç farklılıkları gibi konular ele almış
Esasen tarihe baktığımız zaman Yahudilerin (inanmayan ama iyi insanları tenzih edelim) ne kadar vahşi,barbar ne kadar kötü olduğunu görebiliyoruz yani gerçekten kitabın yazarı hadislerle kur'anlarla bunu çok güzel kitabı zenginleştirmiş gerçekten dünyada Yahudiler sadece Araplarının yada Müslümanların değil aslında tüm insanlığın düşmanıdır hatta Hristiyanlar bile onları sevmez,onlarda Hristiyanlardan nefret ederler
İsraille hiçbir surette barışla diyalogla mutabakatla bir yere varılmayacağını onlara karşı sürekli Teyakkuzda olmamızı anlatıyor
Ve boykotun ne kadar önemli olduğu onlarla sürekli savaşarak silahla kan dökerek bir yere varılmayacağını Aslında en büyük savaşın kültürel olarak düşünce olarak onların mallarını almayarak onların ticari ilişkilerimizi yasaklayarak kullanmayarak vereceğimizi anlatıyor
Ve Sonlara doğru müslümanlar ne yapması gerektiğini onlarla Nasıl savaşması gerektiğini düşünce olarak yapmamız gerektiğini anlatıyor
Ve incelemeyi kitabın arka kapağındaki ve
2 Abdülhamid'in tarihi sözüyle bitirmek istiyorum, bu Toprakların Bir karışının bile satmam,Çünkü bu topraklar bana değil,halkıma aitti, halkım bu İmparatorluğun her karışının kanını feda ederek elde etmiştir? milletim Bu vatanı kanlarıyla korumuştur bu toprakları kanlarımızla örteriz de elimizden almasına asla izin vermeyiz. O bizden ayrılıp uzaklaşmadan onu tekrar kanlarımızla örteriz, Ben onu hiçbir parçasını veremem, bırakın Yahudiler milyarlarını kendilerine saklasınlar,imparatorluk parçalandığı zaman onlar,Filistin'i hiç karşılıksız ele geçirebilir.bu vatan ancak cesetlerimizi parçalanarak taksim edilebilir. her ne şekilde olursa olsun bizi parçalamasına asla izin vermeyeceğim.