Herkese merhabalar, sizlere içinizi ısıtacak okurken çocukluğunuza yolculuğa çıkacağınız şahane bir kitapla geldim. Kitap elime bugün geldi. Şöyle bir göz gezdireyim derken kitabı okuyup bitirmiş buldum kendimi.
Kitabımızın kahramanı Asude, 10 yaşında köyde yaşayan bir kızdır. Yaz tatili olmasından mütevellit köydeki diğer çocuklar gibi öğlene kadar Kur'an kursuna gider, günün geri kalan kısmında da çoğunlukla ailesine tarla işlerinde yardımcı olur. Köydeki tüm çocukların bisikleti olmasına rağmen Asude'nin bisikleti yoktur ve hep bu bisikletin hayalini kurar.
Sizce Asude hayalindeki bisiklete kavuşmuş mudur?
Asude'yi hayallerine giden yolda ne gibi engeller bekler?
Yazar, kitabı oldukça akıcı, eğlenceli ve bilgilendirici bir dille kaleme almış. Yaz tatili için çocuklarınıza okutabileceğiniz, okurken içindeki çizimlerle hayal gücünü zenginleştirebileceğiniz bir kitap.
Not: Kitap 96 sayfa ve 9 yaş üstü için uygun. (Arada sırada da olsa biz yetişkinlerde çocuk kitabı okumamız kanaatindeyim zira o masumiyeti hatırlamak insana iyi geliyor)
#fundaileheryerde oku diyerek Funda Keskinsoy 'un katkılarıyla bu kitapla tanıştığım için teşekkür ediyorum.
@havvayasaryazar
@karavancocukilkgenc