Merhaba sevgili okur. Nasılsın? Ben şimdi de Havva Yaşar ögretmenimizin Kanatlı Bisiklet kitabıyla geldim. Az önce yazarımız içinde bulunduğum ve bulunmaktan keyif aldığım okuma grubumuza misafir oldu.
Merhaba
Sizlere kalemini çok sevdiğimiz yazarımız @havvayasaryazar 'dan #kanatlibisiklet isimli kitap ile geldim.
Asude; köyde yaşayan, 10 yaşında bir çocuktur. Yaz tatili gelip çatmıştır. Öğlene kadar köydeki çocuklar ile birlikte Kur'an kursuna gider, öğleden sonra ise genellikle tarlada domates, kavun toplayarak ailesine yardım eder.
Arkadaşları kursa bisiklet ile giderken, Asude yaya kalır. Çünkü bir bisikleti yoktur. En çok istediği şey bisiklet sürmeyi öğrenmek ve bir bisikletinin olmasıdır.
Asude'nin bisiklete giden yoldaki engelleri nelerdir? Yazarımızın öyle eğlenceli bir dili var ki, çocuğunuz okurken kahkaha sesleri duyabilirsiniz
96 sayfalık harika çizimlere sahip olan bu kitabımızı 9 yaş ve üzeri tüm çocuklara gönül rahatlığı ile önerebilirim. Tavsiyesi için canım Fundam Funda Keskinsoy 'ya teşekkürler
Kitapla kalın
Resimleyen : @irocizim
Yazan : @havvayasaryazar
@karavancocukilkgenc
Osman İzgördü
#fundaileheryerdeoku
Kanatlı BisikletHavva Yaşar
Köy hayatını merak eden bir okur olarak doğa harikası bir köyde huzurla,sağlıkla yaşamayı çok isterim
#kanatlıbisiklet i okuduktan sonra Asudelerin köyünde yaşamayı cok isterdim arkadaşlar.
Köyde ki tüm arkadaşlarının bisiklet sürmesine aşırı imrenen Asude nın en büyük arzusu bir bisikleti olmasıydı.
Birgun arkadaşı Filiz,bisiklet binerken arkadaşına oyle dikkatli bir şekilde hayranlıkla izlerken,bakışlarını gören arkadaşının dikkatinin dağılmasıyla arkadaşının düşmesine sebep olduktan sonra bir daha bu kadar dikkatli bakmayacağına kendi kendine söz verir ama yine bakışlarına engel olamaz Asude.
Sopadan atıyla tum gün oynayan Asude,bir kerecik arkadaşlarının onu yanına çağırıp bisiklet binmesine izin vermemelerine de içten içe içerliyordu
Bir gün sehir dışında okuyan Ayla ablasının gel bisikletimin arkasına bindireyim demesiyle dünyalar Asude nin olur.Ayla ablası sayesinde bisiklet binmeyi öğrenen Asude cok mutludur.
Her yaz camiye giden Asude,o gün cami çıkışı evine gittiğinde köpeği Badem in havlamasıyla odunluğa gider.
Odunluga girdiğinde sevinçten havalara uçar.Eskide olsa bir bisiklet Asude ye goz kırpıyordur
Hemen annesinin yanına gidip,odunlukta gördüğü bisikleti sordu.
Bisiklete kime aitti?
Asude o bisiklet ile neler yaşadı?
Derseniz cevaplar eserde #okuyun arkadaşlar
Osman İzgördü @hvvayasar #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #elifokuyor @karavancocukilkgenc
#18prşembe
Kanatlı BisikletHavva Yaşar · Karavan Çocuk Yayınları · 202424 okunma
Herkese merhabalar, sizlere içinizi ısıtacak okurken çocukluğunuza yolculuğa çıkacağınız şahane bir kitapla geldim. Kitap elime bugün geldi. Şöyle bir göz gezdireyim derken kitabı okuyup bitirmiş buldum kendimi.
Kitabımızın kahramanı Asude, 10 yaşında köyde yaşayan bir kızdır. Yaz tatili olmasından mütevellit köydeki diğer çocuklar gibi öğlene kadar Kur'an kursuna gider, günün geri kalan kısmında da çoğunlukla ailesine tarla işlerinde yardımcı olur. Köydeki tüm çocukların bisikleti olmasına rağmen Asude'nin bisikleti yoktur ve hep bu bisikletin hayalini kurar.
Sizce Asude hayalindeki bisiklete kavuşmuş mudur?
Asude'yi hayallerine giden yolda ne gibi engeller bekler?
Yazar, kitabı oldukça akıcı, eğlenceli ve bilgilendirici bir dille kaleme almış. Yaz tatili için çocuklarınıza okutabileceğiniz, okurken içindeki çizimlerle hayal gücünü zenginleştirebileceğiniz bir kitap.
Not: Kitap 96 sayfa ve 9 yaş üstü için uygun. (Arada sırada da olsa biz yetişkinlerde çocuk kitabı okumamız kanaatindeyim zira o masumiyeti hatırlamak insana iyi geliyor)
#fundaileheryerde oku diyerek Funda Keskinsoy 'un katkılarıyla bu kitapla tanıştığım için teşekkür ediyorum.
@havvayasaryazar
@karavancocukilkgenc
Osman İzgördü
Kanatlı BisikletHavva Yaşar · Karavan Çocuk Yayınları · 202424 okunma
Kitap çocukluk dönemimizden günümüze esen bir rüzgar gibi. Çocuk kitabı.
Yumuşak bir anlatımı var.
Keyifle okudum.
Eski komşuluk ilişkileri, aile bağları, iyilikten yana olan bir çocuk...
Merhaba kitap severler;
Yazarın kalemi o kadar naif ki bu zamanlar da eski yaşanmış köy hayatını sıcacık bir şekilde okuyucuya aktarabilmiş.Kitabımız 3.sınıftan itibaren ortaokul 6.sınıfa kadar
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nde, Samsun’da dünyaya gözlerini açan yazar, kendini bildiği günden beri öğretmen olmayı hayal etmiş ve 2013 yılında hayallerine kavuşmuştur ve öğretmenlik mesleğine devam etmektedir. Öğrenciliği de en az öğretmenlik kadar sevdiği için Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenimini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk annesi olan yazar, başta kendi çocuğu olmak üzere tüm çocukların kitaplıklarında onların hayalleriyle arkadaş olmaktan ve ilhamını onların sohbetlerinden almaktan büyük bir mutluluk duymaktadır.