Okul öncesi çocukların duygularını tanımak ve farkına varmalarını sağlamak çok önemlidir. Her çocuğun iç ve dış dünyası farklıdır ama her çocuğun ortak bir özelliği vardır ki duygularını en güzel , içten, doruk noktasında yaşamalarıdır.
Bu eserde bizi Jayla karşılıyor. Biz Jayla ile mutluluğun ne demek olduğunu , neye benzediğini ve ne yaparsak, hangi ortamda olursak olalım mutlu olmayı öğrenmeyi öğrendik. Hemde başka çocuklar ile birlikte . Bu arkadaş ortamı olabilir , aile , akraba ya da kardeş ortamında bulunan hatta yalnız çocuk nasıl mutlu olabilir ki ? İşte bu kurgusal kitap ile hem resimlerine bakarak hemde kendimizi Jayla'nın yerine koyarak mutluluk duygumuzun farkına vardık.
Kitap sonunda bir de sorular ile karşılaştık. Bu sorular ile konuyu daha iyi kavrayıp bilinmeyenleri düşündük .
Her çocuk gözlemcidir . Bu eser ile Jayla 'yı rol model alarak çocuklara gerçek yaşantısında mutluluk kavramını bir nevi aşılamış olacağız.
Her çocuk keşfedilmeyi bekleyen birer hazinedir. Kitapların gücünü ve dünyasını onlar ile tanıştırmak da biz ebeveynlere düşüyor. Anne babalara okul öncesi çocuklar için başarılı bulduğum #mutlulugunkanatlarivarmı canı gönülden tavsiye ediyorum.
SemraMutluluğun Kanatları Var mı?Şükran Acar Korkmaz