2024 42. kitabı
Virginia Woolf
8/10 · 48,3bin okunma
Tuğçe
Sırtıma yüklediğiniz konunun ağırlığı altında ezilirken o konu üzerinde nasıl düşündüğümü, günlük hayatımın içinde ve dışında nasıl uyguladığımı anlatacağım. Anlatacağım şeylerin mevcut olmadığını söylememe gerek yok; Oxbridge’i ben uydurdum, Fernham’i de; ‘ben’, gerçekte var olmayan biri için kullandığım uygun bir terimden başka bir şey değildir. Dudaklarımdan yalanlar dökülecektir, ama belki içlerine biraz hakikat karışmış olabilir; bu hakikati arayıp bulmak ve saklamaya değer bir yanı olup olmadığına karar vermek size düşüyor. Değmiyorsa, elbette tamamını çöp kutusuna atacak ve aklınızdan çıkaracaksınız.
Tuğçe
Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları, dersim kapsamında , merak uyandıran bir eser olduğu için okumaya karar verdim. 🤓 Çok çıktı karşıma, hadi bakalım. Kendine Ait Bir Oda, edinen kadınların nelere sahip olacağını görelim. Kendine Ait Bir Oda, kavramı Virginia Woolf için kadının çalışıp , kendi parasını kazanıp , toplumda kendi olarak yer edinmesi anlamına geliyormuş. Güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum.