·304 syf.····Okunma: 02 Haziran 2024 18:38 Çok tatlı ve güzeeeel bir kitap önerisi ile geldim. Kitabımız değersiz bir prens ve önemsiz soylu bir kadının krallıkların anlaşması sonucunda evlenmesiyle başlıyor. Değersiz Prensimiz yani BRİSHEN... O kadar naif bir canavar ki (ölü yılan balığına benziyor) aşık oldum... Yabancı kapakta olduğu gibi bir görünüşe sahip, göz bebekleri yok, ışıktan hoşlanmayan, Kai denilen türe ait bir varlık.
Idilko ise normal bir insan, zeki, soylu, kızıl saçlı, esprili bir karakter.
İkisinin ilk sayfalardan bile uyumu o kadar güzeldi ki.İlk karşılaştıklarında birbirleri ile evleneceklerini bilmeden konuşuyorlar ve ikisi de birbirine çirkin olduklarını (insana göre, Kaiye göre) söylüyorlar tabii bütün bunlar esprili bir havada geçiyor. Birbirlerinden karakter olarak hoşlanıyorlar ve Brishen ayrılmadan, kızın adını sorduğunda evleneceği kadının Idilko olduğunu anlıyor. Böyle bir başlangıcın ardından birbiriyle oldukça uyumlu bir çift okuyoruz. İlk başta arkadaşvari başlayan bu evlilik zamanla birbirlerine aşık olmasıyla gerçeğe dönüşüyor (en başta da gerçek ama anladınız)
Sanırım en sevdiğim kısım şey oldu: Bir insanı/varlığı çirkin bulsanız dahi onu tanıdıkça ve karakterine sevgi duydukça o kişi sizin gözünüzde dünyanın en güzeli/yakışıklısı oluyor. Kitapta ana mesaj buydu ve keyif alacağımız şekilde verilmişti.
Fantastik ögeler 2 savaş sahnesinde ve son sahnede bariz olarak gözüküyor. Savaş sahneleri başarılı yazılsa da biraz daha fantastik kısım görmek isterdim ama giriş kitabı olarak bakınca ilk başta ilişkiye odaklanmaları bana sorun olarak gözükmedi.
Sevmediğim tek şey kitapta bir anda geçmişten veya birkaç dakika önceden bir sahneyi verip bunun aslında 3-4 sayfa önceki olay öncesinde karakterin yaşadığı şeylerin özeti olarak sunulmasıydı. Bir an ne okuduğumu unutup başa dönmüştüm... Bu kısım dışında kitabı sevdimKibar erkek olan kitaplar zaten favorim olmuştur. Bu kitap da tam olarak öyleydi. Güzel savaş sahneleri vardı (diğer kitaplarda daha da ayrıntılı olacağını düşünüyorum ve heyecanla bekliyorum) çiftimiz güzel işlenmişti.
Ay bir de Anhuset kızmış (250.sayfada anladım...) Secmis'i daha çok okumak istiyorum zaten kitap sonunda da diğer kitaplar için göz kırptı.
Kitabı 2 günde sadece ders çalışmaya ara verdiğim 10 dk molalarda okudum ona rağmen hızlı bitti. Büyük ihtimalle boş zamanda tek seferde okunur.