2024 162. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2024 12:40
Merhabalar Bugün sizlere kalemini keyifle okuduğum bir yazarla geldim, yeni kalemleri keşfetmek mutluluk. Sade ve akıcı üslupla kaleme alınan #bade eserinde kahramanlarımız Emrah, Filiz, Sibel üçlüsü. Biz, lise sıralarında birbirine tutkun, şair ruhlu, kitaplar yazan iki gencimiz Emrah ve Filiz'i okuyoruz önce, sonrası ise hikayeye Sibel karakteri dahil oluyor, peki ama nasıl? Emrah matematik öğretmenliğinden ,Filiz ise hukuktan mezun oluyor. Resimler yapan Sibel ise hayatında anını yaşayan, pozitif güleç bir insan, herkesin böylesi dostu olmasını istediği tiplerden. Üniversitelerini bitirip Çanakkale'ye gelen gençler son buluşmalarında birbirlerine sürpriz hazırlar, biri evlilik teklifi, biri ilişkiye ara verme teklifi... Acaba hangisine karar verip yola devam edecekler? Emrah'ın babası şehit düştüğü için ardında dul ve yetim 3 çocuk kalmıştır, içinde olan bu eksik parçayı Filiz ile tamamlamak isteyen Emrah mutluluğu tadacak mı ? Emrah'ın annesi ile olan diyalogları da kitabı okurken gıpta ettirdi, olgunluk seviyeleri ve anlayışları hoştu. Gönülden tavsiye ederim, kitapla kalın dostlarım ~ "Bir hayal kur Her şey senin olsun Biraz mavi kat biraz kahverengi. Fakat her çeşidinden olsun çiçeklerin. Sakın ha, sakın. Kuşları eksik etme düşlerinden Hele seslerini Bir de süzülerek inişlerini..." ~ "İnsan sevdiğini sevdiği başka şeylerle özdeşleştiriyordu ve sevmek eylemi ancak bu şekilde gerçekleşebiliyordu. Sevmek aynen ahlak gibi ilk kez ailede kazanılıyordu. Anne fedakarlık üzerine son sözü söyleyecek kişiydi. Onlar çocuklarına yalnızca canından can ikram etmekle değil ömür boyu sevmek ve korumakla bu tanımı hak etmişlerdi." ~ "İnsan sorguladığı her şeyin aynı zamanda en iyi dinleyicisidir." ~ Hasan ÇALIŞIR @ikinciadamyayinevi Semra #engelsizokurlaokuyoruz #bade
Ba'deHasan Çalışır · İkinci Adam Yayınları · 202414 okunma