2024 10. kitabı
Okunma: 08 Haziran 2024 09:21
Uzun zamandır YouTube'daki araba yıkama videolarından kafamı kaldırmadığım için pek bir şey okumuyordum. Nişanyan yoldaşın üçüncü evliliğinden doğan uşağına yazdığı mektupları görünce bir karıştırayım dedim daha ilk sayfada beni içine çekti. Uşağın anasıyla, okurken insanı duygulandıran fakat freudyen bir bakışla narsist ve borderline ilişkisi görüyoruz. Yoldaşın daha önceki kitaplarında örneğin Aslanlı Yol'daki gibi canlı, hareketli, muzip zeki adam gitmiş yerine çaresiz kırgın ve yorgun biri gelmiş. Kitabın büyük bir bölümü ciddi bir iç hesaplaşma ile geçiyor. Nişanyan yoldaşın tadına doyulmaz Türkçesi ile anlattığı seyahat anıları okuduğu kitaplar ve müzik zevki kitaba inanılmaz tat katıyor. Lafın burasında söylemeden geçemeyeceğim yedi göbekten Türk evladı dandik bir telaffuzu beceremezken Allah'ın Ermeni'sinin dilimizi böyle güzel kullanıyor olması beni ne diyelim kıskançlıkla beraber öfkelendiriyor mu desek doğru tanımı bulamadım, her neyse. Yav herif karısının kafasına bok attı kardeşim ucuzluğunda değilseniz yahut insan kızına eski sevgilileriyle sevişmesini anlatır mı canım pespayeliğine düşmezseniz kitabın hayatınıza dokunmaması mümkün değil. Her işin altından başarıyla kalkmış hep macera aramış hep başka bir hayat zenginliği peşinde koşmuş gerçek bir insanın sahici duyguları var bu kitapta.
Cezaevinden Anahit’e MektuplarSevan Nişanyan · Propaganda Yayınları · 20186 okunma