Katılmıyorum çünkü yaratılışa itirazım yok. Bahsi geçenin hata olması için , yanlış kişi tercihi yapılmış olması gerekir. Kadın yaratılışında , yapabiliyor olsa dahi , yapılıyor olmasından duygusal olarak tatmin duyan bir canlı.
gamze Bu düşünce yapısı , yaratılış boyutunda cinsiyetin sadece fiziksel boyutta benzerlik gösterdiğine inanmak anlamını taşıyor gibi görünüyor.. Cinsiyet içi ,duygusal ve davranışsal anlamda benzerliği reddediyor olmalı. Cinsiyet varlığını sadece , kadınlarda ana rahmi erkeklerde sperm üretimi olarak , yaratılış boyutunda kavradığınızı kabul edersem , bu inancınızı da kabul ederim. Ancak buna katılmıyorum. Yaratılış bazı şeyleri gerektirir , çünkü benzerliğin sadece organlarda olduğunu düşünmüyorum. Ve davranışsal olarak çoğunluğu baz alırsam (coğrafya faktörünü çıkarıp) , bunu genele yayar kabul eder aynı zamanda aynı davranmayanların yaratılışında farklı notalar olduğunu düşünürüm ancak kaideyi bozmaz. Herkes her şeyi yapabilme kudretine sahiptir fiziksel olarak (ama çoğu zaman ; fiziksel olarak bile herkes her şeyi yapabilme kudretine sahip değildir , özellikle fiziksel yaratılışı daha narin olan kadınlar) yani yapılan şeyin ne olduğuna göre değişir. Kadın ne zamandan beri tatmin duyan bir canlı olmuştur şeklinde ilettiğiniz soru şeklinde tavırda manasız görünüyor. En mantıklı feminist bile bu cümlenin içinde yanlış bir durum bulamaz diye düşünüyorum çünkü hayatın olağan akışına uygun ve hayatın içinden bir alıntı. Ve en son bende size bir soru sormak istiyorum . Kadının yaratılışı neye yöneliktir ?