Puan vermedi·116 syf.····Okunma: 09 Haziran 2024 11:56 Merhabalar , aslında John Steinbeck’in İnci kitabını okumak ve sonra da yavaş yavaş diğer eserlerini okumak istiyordum ama ilk olarak Fareler ve İnsanlar kitabı hediye olarak ulaştı bana . Birbirine çok zıt karakterde olan George ve Lennie çok yakın arkadaş ve birbirlerine yoldaşlık yaparlardı . İkisini yan yana görenler hep şaşırıp nasıl bir araya geldiklerini soruyor ve şaşırıyorlardı . Aslında ikisi de birbirinin eksik yanlarını tamamladıkları için gözlerine farklı görünmüyorlardı. Lennie fiziksel olarak çok güçlü ama kendini idame edecek kadar akıllı değil. Bunun tam tersi George daha akıllı ama fiziksel olarak daha güçsüz bir insan. İkisi de hayatlarını daha rahat sürdürebilmek için birbirlerinin varlığına ihtiyaç duyarlar. Lennie insanlar tarafından dışlanmamak için George ‘ un desteğine , George ise aç kalmamak için Lennie ‘nin gücüne . Zaten en güzel arkadaşlık değil midir ? Eksikliklerini tamamlamak için bir araya gelmek.
Her sayfada apayrı bir son yazdım ve bir diğer sayfaya geçince bozuldu. Böyle bir son hayal etmemiştim. Tek solukta okunacak bir kitap. Okuyacak herkese tavsiyemdir.