2024 17. kitabı
Nietzsche: Henüz iki kitabı yayınlanmış , kimsenin tanımadığı bir filozof. Yalnızlığı seçmiş. Acılarıyla barışmış. İhaneti tatmış... Breuer: Efsanevi bir teşhis dehası. Umitsizlerin kapısını çaldığı doktor. Psikanalizin ilk kurucularından... Freud: Breuer un arkadaşı... Salome: Erkeklerin başını döndüren bir kadın.Evlilige inanmıyor . Bazen bir anda birçok erkekle birlikte oluyor . Sanatçıları ve düşünürleri tercih ediyor... Hem gerçeklik payı olan hemde kurgu olan bir kitap. Doktor Breuer, Bertha adındaki hastasına ilgi duymaya başlar ve saplantılı düşüncelerine engel olamaz . Oradan uzaklaşmak için eşiyle tatile gider ve bulunduğu yere bir mektup gelir . Lou Salome adında bir kadından acil görüşme ister. Doktor Breuer ve bu kadın buluşurlar. Salome arkadaşi Nietzsche için yardım ister .onun yaşadığı fiziksel ve ruhsal sorunlarından bahseder . İntihar etmesinden korktuğunu ve bu duruma kendisinin neden olduğunu söyler. Nietzsche yi tedavi etmesini ister... Nietzsche ve Breuer sonunda yanyana gelirler ve aylar süren tedavi süreci başlar. Dost olurlar. Breuer sadece Nietzsche yi tedavi etmez.. farkında olmadan Breur da içindeki sorunları Nietzsche ye anlatmaya başlar... Devamı kitapta kesinlikle okunmaya değer bir kitap. Ben ara vererek okudum ama iyiki de devam edip bitirmişim kitabı dedim
Nietzsche AğladığındaIrvin D. Yalom · Ayrıntı Yayınları · 202470bin okunma