Olimposun Kanı
2024 16. kitabı
Öncelikle kitabı beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Zaten Rick Riordan 'ın yazdığı çoğu kitabı okumuş biri olarak kaleminin baya güçlü olduğunu söyleyebilirim. Kurgusu da sağlam, insanı içine çekiyor ve anında kitabın akıcılığı sağ olsun kitap bitiyor. Yine de eleştirmek istediğim ' bazı ' noktalar var. ---İlk olarak--- Percy ve Annabeth'e çok yer ayrılmamış. Demek istediğim biz, yani bu seriyi okuyan çoğu kişi Pery Jackson'dan sonra buna geçti. Zaten iki serinin bağlantıları da var ve çoğu okur bu karakterlere bağlanmış . Onların yerine yazarımız Jason Piper ve Leo yu tanıştırdı bizlerle ilk kitabında ve onları önde tuttu. Özellikle Jason ve Piper'ın Percy ve Annabeth'in yerini almış gibi olması hoşuma gitmedi. ---İkinci olarak -- ! UFAK BİR SPOİ ! -- Bana göre spoiler konumuna bile girmez ama rahatsız olacaklar varsa uyarayım dedim .Gaia çok çabuk öldü. Yani ne zamandır uğraştıkları, peşinden o kadar yere gidip, macera yaşayıp, ölümün kıyısından döndükten sonra, böyle bi ölüm Gaia'ya yakışık almadı. Piper bi büyükonuşla UYU ! diye bağırdı, biraz direndi uyudu. İnanabiliyor musunuz ya o ünlü şanlı Gaia bi kelimeyle uyudu, şahsen ben inanamıyorum. Böyle bi son böyle bi seriye yakışmadı. ---Üçüncü olarak--- !!! BU BÜYÜK BİR SPOİLER !!!--- yine de bakmak isteyen bakabilir. Leo'nun o ölümüyle ilgili şey bana biraz garip geldi. Yani evet ölümden dönme iksirini alıyorlar evet ama, öldüğünde o kadar telaşla şeyle, hadi diyelim ölümden bi şeklide döndü. Neden öldü ??? Yani az önce bahsettiğimde Gaia'nın uyumasını sağlayan şey Piper'ın büyükonuşuydu, Leo'nun ölmesi değil. Orada sanki ufak bir mantık hatası varmış gibi geldi yanılıyorsam düzeltin. Yani evet kehanette söylendi falan ama yine de kehanetin de bazı kısımları saçmaydı bana göre. ---Son olarak--- ! UFAK BİR SPOİLER ! ---Yine bana göre spoiler konumuna girmez ama rahatsız olacaklar varsa uyarayım ben yine de . İlk eleştirdiğim şeyde söylemiştim Percy arkada diye ama bu kadar da olmaz yaa. Bir örnek veriyim. Bir ara işte yine bir hengamede Percy suyun altında Titanla karşı karşıya kalıyor. Neydi Titan'ın adı, hatırlayamadım şimdi. Neyse siz anlamışsınızdır. Su altı Titan'ı Percy'yi yakalıyor ve zehirliyor. Düşünün Percy Jackson suyun altında yeniliyor. Ve tahmin edin onu kim kurtarıyor ??? Aa nasıl bildiniz tabii ki Jason kurtarıyor Percy'yi ' suyun altında ' . Nasıl bir arka plana atmadır bu yaa bir karakter için özellikle de Percy gibi bir kahraman için. Eleştirilerim bu kadardı, ama kitap ve seri genel olarak fena değildi. Zaten bu kitap dışında seride ben pek Percy'yi arka planda farketmedim. Hades'in Evinde bi ara Nico böyle bi şey diyordu Percy ve Annabeth nelerin üstünden geldiler oradan da çıkarlar hatta kırıcı olmak istemem ama o ikisi dışında Tartarus'tan tek parça çıkabilecek birileri yok bu grupta. Bu yüzden zaten 7 yıldız verdim. 6 yıldızı kitap hakketti, 1 yıldızı da yazara saygımdan verdim. Her eleştiriye bi puan kırmışım gibi oldu ; ) 4 eleştirilecek noktaya 10 üzerinden 6 puan.
İnceleme
Olimpos'un KanıRick Riordan · Doğan Egmont · 20181,984 okunma