2024 3. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2024 17:18
Kral Katili Güncesi okuduktan sonra hiçbir fantastik kitabın Kral Katili Güncesi'nden daha güzel olamayacağını düşünüyordum. Bu sebeple özellikle fantastik kitap okumak istedim ve Yerdeniz Büyücüsü'nü seçtim. Maalesef düşüncem değişmedi, aksine güçlendi. Kitapta karakter betimlemesi çok az. Karakterleri gözümde canlandırmakta sorun yaşadım. Fantastik kitapların macerayla daha iç içe olması gerektiği düşüncesindeyim. Yerdeniz Büyücüsü macera bakımından diğer kitaplara kıyasla daha yavandı. Percy Jackson serisi bile daha güzeldi kanımca. Karakterin çıktığı yolculuklar daha zenginleştirilebilirdi. Kitabın ilk sayfalarındaki haritaya çokça bakma ihtiyacı duydum. Bahsedilen mekânları haritada seçmek zor oldu. Dip dibe, aynı renk yazılarla yazılmış bir haritaydı. Keşke haritayı daha geniş alana tasarlasalardı. Katlanabilir sayfa yapılabilirdi. Yerdeniz serisi 6 kitaptan oluşuyor. Sadece ilk kitabı okudum ve devam kitaplarını okumayı düşünmüyorum. Okuyacak bir şey bulamazsam anca seriye devam ederim. Fantastik tutkulularına önermiyorum. İsteklerinizi karşılayamayabilir.
Yerdeniz BüyücüsüUrsula K. Le Guin · Metis Yayınları · 20249,5bin okunma