2024 15. kitabı
Okunma: 01 Mart 2024 19:11
Dört Anlaşma geçen sonbaharda okuduğum ve hayatımı ciddi anlamda etkileyen kitaplardan biri oldu. Benim için 2023 yılının en dönüştürücü kitabı olduğunu söylemiştim. Hayatta yaptığımız anlaşmaların bize nasıl bizden önce yaşayanlar tarafından miras kaldığı ve bunları nasıl devam ettirdiğimiz "Dört Anlaşma" kitabında detaylıca işlenmişti. Eğer henüz okumadıysanız ilgili gönderiyi okuyarak kitapla ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. Beşinci Anlaşma'ya gelirsek, bu kitabın ilk yarısında ilk dört anlaşmanın özeti mevcut. Bu nedenle ilk kitabı yakın zamanda okuduysanız belki tekrara düşmüş gibi hissedebilirsiniz. Fakat daha fazla düşünme alanı açacak şekilde işlenmiş olması ve verilen örnekler bence oldukça başarılıydı. Özellikle "sinema" ve "dil" benzetmesini okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Diğer yarıda ise "beşinci anlaşma" ve toltek bilgeliğinin esasları anlatılıyor. Bu bölümde ilk kitaptaki psikoloji temasının aksine biraz daha dinsel bir tema hakim. Dört anlaşmayı daha iyi özümsemek ve öğrenilen anlaşmaları davranışa dönüştürme konusunda rehber edinmek isterseniz bu kitabı da okumanız faydalı olacaktır.
Beşinci AnlaşmaDon Miguel Ruiz · Ötesi Yayıncılık · 20101,332 okunma