···Okunma: 22 Mayıs 2024 23:57 Veee kitabı çok sevdim! Bayıldım. Kitap kapağıyla, konusuyla ilgimi çekmişti, üstüne birçok olumlu yorum da okuyunca hemen sipariş verdim. İyi ki de almış ve okumuşum. İnsanı motive eden, hayatın bize yaşattığı bazı kötü şeyler sonrasında da devam edip hayata karışabileceğimiz, mutluluğu ve gücümüzü tekrar bulabileceğimizi hissettiren içten bir kitaptı. Yazarın nazik, duyarlı ve anlaşılır bir anlatımı var. Keyifle okutturuyor.
Grace, geçmişinde yaşadığı travmatik bir olay sebebiyle hayata biraz daha çekimser yaklaşırken, bunun etkilerinin daha fazla hayatını şekillendirmesini istemeyerek aşama aşama bazı adımlar atmaktadır. Şu anda istediği şey ise bir arkadaş edinmek ve belki de bir ilişki yaşabilmektir.
Cal Callaghan, dövmeci dükkanı olan, yakışıklı, centirmen ve mükemmel bir ağabeydir. Hayatının merkezinde olan kardeşi ile yetinirken, hayatına dahil olan tatlı, ilgi çekici ve geçmiş sırlarıyla Grace, onun bazı düşüncelerini değiştirmek durumunda kalacaktır.
Grace, tam bir benim arkadaşım olmalı, karakteriydi. Çok kafa dengi, sevimli ve sıcacık bir karakterdi.
Cal ise benim sevgilim olmalı, diye düşündüren; düşünceli, nazik ve koruyucu bir kozalak gibiydi. İkisinin uyumuna şahaneydi. Grace'nin yaşadığı olay sebebiyle bazı durumlardaki çekimser hali o kadar iyi ifade edilmişti ki, sarıp sarmalamak istesem de, onun o güçlü duruşuyla işte benim kızım, diye düşündürtüyor. Cal'ın ise daha bir şeyler bilmeden ki tavrı bile aşırı iyiken, öğrendikten sonra ki halleri kesinlikle gözlerden kalp çıkaran cinstendi. Bi travmanın işlenişi anca bu kadar narin olabilirdi. Kitaptaki o uyum, o enerji çok yerindeydi, gülümsememek mümkün değil. Gayet hayatın akışında ilerleyen, yormayan bir kitaptı. Kesinlikle tavsiye ederim.