Yorum
2024 139. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2024 11:28
Serinin 3. Kitabı ile geldim, Cress'e baktığımda Rapunzel uyarlaması olduğunu gördüm. Meyer'ın kalemi yine çok iyidi seviyorum Gilded serisinden sonra sevdiğim ikinci serisi oldu. Cress anladığım kadarıyla kral Kaito'nun öz kızı ve babasının kötü kalpli kraliçemiz Levana ile evlenmesi sonucu bir uyduya hapsediliyor. Cress bir şekilde bu uydudan Cinder'a yani prenses Selene'mize ulaşıyor ve Levana'nın planlarını bir şekilde ona iletmeyi başarıyor. Peki ekibimiz Cress'i kurtarıp bir şekilde Levana'nın planlarını durdurup İmparator Kai'yi kurtarabilecek mi? Bu kitap diğerlerine göre daha aksiyonlu, bol kaosluydu. Cress'i okurken bir an acaba veba salgınını dünya'ya kraliçe Levana yaymış olabilir mi teorisi aklıma geldi, cidden yönetmeye, güce ve otoratiye aç olan bir kraliçeden beklerim bunu. Sonuçta bunu yaparak dünyalılara boyun eğdirip oradaki krallığa, otoratiye ve güce sahip olmak isteyebilir. Cinder'ın üvey kardeşi Peoney'e olan sevgisi ve onun için tuttuğu yaz hala devam ediyor olması çok hoş bence, buda bana üvey de olsan kardeşlik böyle bir şey işte dedirtti burada verilmek istenen mesaj bence çok iyidi, her ne olursa olsun kardeşlik bağı ve sevgi cidden güçlüdür ama Peoney'e bir şey olmasaydı ve annesinin dolduruşuna gelseydi yine de aynı olur muydu diye merak etmeden duramıyorum. Belki de olmayacaktı da annesi yüzünden. İşler git gide sarp'a sarıyor bir şekilde Cress'i uydudan çıkartıyorlar ama bu sefer de tuzağa düşüp Scarlet'i kaybediyorlar derken olaylar gelişiyor derken olaylar biraz daha karışıyor. Levana'yı durdurur gibi oldukları anda nedense bir şeyler ters tepiyor ve Ay Krallığına gitmeleri gerekiyor bakalım son kitap da neler olacak Levana hak ettiğini bulacak mı çok merak ediyorum.
Fantastik Roman
CressMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20234,715 okunma