2024 2. kitabı
Gerçek hayattan hayli uzak olduğunu düşündüğüm bir kitap... !!SPOİLER Başlangıçta Sam ve Pershepone arasında adım adım kurulan sağlam bir sevgi üzerine inşa edilmiş arkadaşlıktan aşka dönen bir ilişkiyi okurken devamında Percy'nin yaptığı hata sonrasında bu ilişkide oluşan 12 yıllık boşluğu ve tekrar ilişkinin geri kazanılması için çiftin çabasını okuyoruz. Kaldı ki hatanın da yenilir yutulur bir tarafı yok. Sam hoş bir karakterdi ve yaptıklarında , söylediklerinde Percy'i önemsediğini gösteriyordu ama ne var ki bizim kızımız bunu pek anlayamadı. Bunun yanında Pershepone 'un ağzından kaçırma huyu var diye her şeyi söylemesi bir hayli rahatsız ediciydi özellikle Delilah'a söyledikleri. Kitabın o kısmını okurken ağzım açık kaldı bir de çocuk gibi yıllarca özür dilememesi... Yazarın Percy' nin yaptığı şeye bir kılıf uydurmaya çalıştığını düşünüyorum açıkçası. Sam'in Percy ile arasına mesafe koymasının Percy' i üzmesini anlıyorum ama bu kadar ileri gitmesi biraz zorlama olmuştu bana kalırsa. Ayrıca asla sonunda Sam tarafından affedilmesinin makul olduğunu düşünmüyorum.Hem Delilah hem Sam tarafından 12 yıl kadar gecikmiş tek bir özürle hemen affedilen Percy o kadar şanslı ki ikisiyle de arasındaki ilişki yıllar sonra bile hala aynı samimi dinamikte kalmayı başarıyor. Bu durumun kitaba masalsı bir hava kattığını düşünüyorum. Prenses bir hata yapmış , sevdikleri onu affetmiş ve sonsuza kadar mutlu yaşamışlar. Gerçek hayatta tabi ki insanlar bu gibi hatalar yapıyorlar ve belki de affediliyorlar ama hiç değilse Percy döndüğünde çevresinin ona karşı hafif bir küskünlükleri olsaydı, herkes döner dönmez Percy'e kucak açtı.Ayrıca bu hata bana kalırsa Pershepone'un karakterine uygun düşmüyor. Çoğu kişi tarafından kitabın şaşkınlık oluşturma sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum. Yaptığı hata biraz zorlama olmuş. Kitabı alırken çoğu okur gibi ben de sevimli bir yaz hikayesi okuma umuduyla başlamıştım fakat yazarın farklı planları varmış. Kurguda biraz hayal kırıklığına uğradığımı itiraf etmeliyim. Her Yazın Ardından
Her Yazın ArdındanCarley Fortune · Nemesis Kitap · 2023612 okunma