Umut DikiciZamansız
"Yaşadığın hayatların belki de her ikisi de gerçek,belki her ikisi de sahte..Sonucta hep yaşadığımız an ,yani şu an gerçek değil mi?Dün ile yarının hatta bir kac saniye öncesi ya da sonrasının gerçekliği ne kadar gercek şu anda?Belki de hepimiz rüyalar içinde rüyalar görüp onları yaşıyoruz.Rüya gördüğümüzde de o an gerçek olmuyor mu bize?Belki de hepimiz birinin ruyasiyizdir da huzura kavuşmak için onun uyanmasını bekliyoruzdur."
Ayni beden,ayni ruh ile kendinizi geçmişte buldunuz,hic tanımadığınız bir aile ve arkadaşlar.Rüyaydı belki önce uyanmaya çalıştığınız.Geçmiş ve bugün arasinda kaldiniz.Ama sonra keşfettiniz Istanbul'un eski güzelliklerini,insanlarin farklılıklarını.Bir tarafta her türlü teknolojik gelişmeler,bir tarafta olmayan telefonlar,televizyonlar ama kopmayan iletisim ve insan ilişkileri,sıcacık bağlar ve tanımadıklarinizin bile esirgemedigi selamlar.Bir tarafta doğaya verilen zararlar,bir tarafta el değmemiş güzellikler..Geriye dönmek ister miydiniz?
Üzerine uzun sure düşünülecek,yakın tarihimize güzel bir zaman yolculuğu içeren,film tadında,uzun olmasina rağmen keyifle okunan bir kitap.Yazarin dile akici ve hoş bir anlatimi var,herkese tavsiye ederimm.
ZamansızUmut Dikici · İkinci Adam Yayınları · 2024103 okunma