Müslüman, müslümanın ayağını kaydırmaya çalışırken, dinde kusur bulmaya çalışırken biz zor ilerleriz. Yahudi ve Hristiyanların kitapları tahrif edilse de adamlar bizim dinimizi bizden iyi biliyor çünkü düşmanı tanımak gerektiğini biliyorlar. Biz ise olduğumuz yerde saymaya devam ediyoruz maalesef. Hâlâ o'cu, bu'cu ayrımı, bizim gruptan değilsen hiçsin tartışmaları... Teslimiyeti kaybetmişiz ( belki de hiç sahip olmamışız). Hz. Ali, "dinde mantık aransaydı, mestin üstünü değil, altını meshederdim." diyor. Biz hâlâ sebep arıyor, dini karalamak isteyenlere de fırsat yaratıyoruz.
Efendimiz (asm) her sünnetinde bizim bilmediğimiz faydalar mevcut. Kadına değer İslam'la geldi. Biz uygulamayınca düşmana gün doğuyor.
(Ayrıca Diyanetin başındaki şahıs! Bence çirkin bir ifade. Adam makam sahibi, ne idüğü belirsiz adamlar her türlü imkana sahipken bizim dinimizin temsilcisi neden düşük görünsün. Şeyhler bile koruması, özel aracı, vs imkanlara sahipken, resmi temsilcimiz bırakın da Türkiye Cumhuriyeti'ni en güzel şekilde temsil etsin.. )
Yani düşmana fırsatı biz veriyoruz. Detaylara takılıp bütünü kaybediyoruz!
Bu da benim şahsi fikrim 🤷🏻♀️