2024 12. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2024 09:43
Bu dergi için inceleme yazmayacaktım fakat çok sevdiğim bir yazarın öyküsü Uzayın Sonsuzluğu Kadar felaket yanlış anlaşıldığı için yazma gereği duydum. HomoFobikler toplaşmış, inceleme atıyor. Ne alaka ya dediğim absürt bi inceleme atmış birisi. Anlatayım. Şeyda Aydın kuir bilimkurgu ve fantastik yazarıdır. Kuir'in ne olduğunu bilmiyorsanız googlelayın derim. Kadının olayı bu. Kuir, hatta Kuir feminist bilimkurgu. Eserlerinde de tek bir evreni kullanmaktadır. Bütün eserlerinde hemcins aşkları vardır, ve İskandinavya ile mitolojisinden etkilenir. Asa, Saara gibi karakter isimlerini Fince'den, Sami ve İzlanda dillerinden türetmektedir. Yarattığı evren ve isimler konusunda kimseden ders alacak birisi değil!! İsteyen istediği gibi isim türetir, veya isteyen istediği cinsiyetin ve yönelimin aşk hikayesini yazabilir, bu absürt değil, ötekilerin gerçekliğidir. Bu öykü Gelecekteki Geçmiş romanındaki Asa ile Saara'nın gelecek zamanda geçen hayatları ile ilgilidir. Yazarın Şeyda Aydın tarzı bu, bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyin, araştırın. seydaaydin.net/saaraileasa
Roket 4 - Bilimkurgu Öykü SeçkisiKolektif · Roket Kitap · 20249 okunma
Başka bir yanlış anlaşılma olmasın diye ben de ekleme yapayım. Yazar eşitlik yanlısı ve evrenseldir, bu nedenle kahramanlarının ırkını hiçbir hikayesinde belirtmez. Dünyalı gibi görür. En baş kitabından beri Fince ve Sami isimlerinden türetme yapar, öyküyü sırf isimler nedeniyle absürt diye değerlendirmek su götürmez bir şuursuzluktur, ben de uğraşırım bununla, çünkü isimleri istediği gibi türetir kullanır kime ne lan! Türk isim kullanmak zorunda değildir!!!!! Kadınların Öldüğü Yer'in Saara'sı var bu öyküde. Hatta Gelecekteki Geçmiş'te Saara'nın adı Venla oluyor, muhtemelen öyküde de ismi Venla'dır.
Ben de Şeyda Aydın'ın öyküsü için aldım. Ne yazık ki belli bir kitle homofobik, küçümsemek, görmezden gelmek işleri. Bi de dediğin gibi araştırsalar keşke.
Destek +1