2024 5. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2024 16:51
Kitabın hikayesi sürükleyici ama Berger olabildiğince alçalmış bir karakterdi. Yine de bu özelliği sempati kazandırıyor. Utangaç, anacıl, süt çocuğu, güçsüz... Karakterimiz kimlik sorunu yaşıyor. Gerçek bir erkek olmak istiyor fakat hem o kendisini "kız çocuğu" gibi hissediyor hem de çevredekiler öyle davranıyordu. Hayatında hep dalga geçilen karakterimizin, okumaya gittiği Viyana'da yaşadığı olaylar anlatılıyor. Hem kendine hem çevresine yabancılaşmaya başlayan karakterimizi bir hastalık bekliyordu : Kızıl. Okunabilecek bir kitap. İnsan psikolojisi her kitabında çok güzel aktarılsa da hikayeyi biraz garip buldum. Sanırım tamamen karakterimizin güçsüzlüğü hikayeye de yansımıştı. Aşağıya daha detaylı anlatacağım. Spoi yemek istemeyen okumasın lütfen. Kitabın karakteri Berger. Üniversite için öğrenim görmeye Viyana'ya gidiyor. Orada birisiyle tanışıyor. Kötü alışkanlıklara sahip, güçlü olan Schramek ile. Berger'e oranla tam bir erkek. Bergen, kendisini yeterli hissetmiyor. Gerçek bir erkek olmak istiyor. Schramek'in sevgilisi Karla ile Berger tanışıyor. Hep beraber içip, vakit geçiriyorlar. Berger'in aklına arada sırada kız kardeşi geliyor. Hayatında öyle birisini istiyor. Temas edebileceği ve çocukça sevebileceği bir kadın. Bir dönem kadınları süzmeye başlıyor, caddelerde dolaşarak. Schramek ve Karla, Berger ile hep dalga geçiyor. Bu çok zoruna gidiyor. Artık gerçekten güçlü olmasının farkına varıyor. Bir gece Karla ve Berger boğuşuyor. Neredeyse Berger, arkadaşını aldatacaktı. İlerleyen zamanlarda Berger üniversiteyi bırakıyor, yalnızlığa çekiliyor. Fakat bir gün Kızıl hastalığına yakalanan bir kızla tanışana kadar. Onlara yardım etmek istiyor. Bu yüzden üniversiteyi tekrar okumak istiyor. Daha sonrasında o kıza olabildiğince yardım ediyor. Artık o mutluydu. Tabii çok uzun sürmedi. Kendisi de Kızıl hastalığına yakalanmıştı.
KızılStefan Zweig · Kapra Yayıncılık · 202036,9bin okunma