2023 16. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2023 00:50
Bu kitabın karakteri aciz gösterilmiş isminin (güçlü) hakkını verememiş çok pasif kalmış Konu eksikliği olayların geçiştirilmesi ve birçok konunun atlanması Çok göze batıyor ve çok rahatsız edici. Karakterin babasının kitabın başında ilgisiz olması çocuklarına kötü davranırken bir anda kitabın ortalarında babası iyilik meleği kesilmeye başlıyor ve bunun nedeni verilmiyor Yine bu yazar yapmış yapacağını her zamanki gibi tüm olaylara adapte olmuş bir şekilde kitabı okurken araya şiir ve sözler sokması kitaptaki akıcı hikayeyi bozuyor kitapta çok tutarsızlıklar yer almakta ve kitapta bir karakterin hastalığını her seferinde vurgu yapılması çok rahatsız edici bir durum. Baş karakterin her cümlede özellikle gözümüze soka soka kesintisiz nefesinin kesildiğini belirtmesi çok saçma bir durum olmuş. Havada kalan ve tekrara düşen cümleler çok var duygusuz ve anlamsız diyaloglar kısa ve öz tarzda yapılmış konuşmaların basite indirgenmesi yazarın diyalog bile yazamaması hakikaten çok üzücü bir durum. Kitapta karaktere okulda zorbalık yapan gençler varken ileri sayfalarda bir anda o gençler onun dostu ve arkadaşı oluyor. Yine bir neden belirtilmiyor durup dururken birden iyilik meleği kesiliyorlar galiba onlara gökten vahiy geldiği için onunla hemen arkadaş olmaya karar veriyorlar. Karakterin ruh hali ve dengesizliği aşırı derecede çok var bunu diğer kitaplarında da görebiliriz sıkça bu durumu yazar yine gözümüze sokuyor ve ben bundan yazarın ruh halinin dengesiz ve karamsar olduğu varsayımını çıkarıyorum. Kitapta benim komiğime giden ve en büyük hata var ki o da şu yazar kitapta sevdiği kızın peşine giden karakterimizi İtalya'ya gönderiyor ama komik olan olay şu ki İtalya'ya ilk defa giden karakterimiz nedense tüm yolları hangi toplu taşımayla nasıl gideceğini rahat bir şekilde biliyor ve yazar ilk başta karakterin oraya gitmediğine değiniyor bunu rağmen karakter orayı avucunun içi gibi bilip geziyor ve yetmiyor İtalyanca yazılı tabelaları su gibi okuyabiliyor. Bence Ahmet Batman acilen kitap yazmayı bırakmalı.
Beni İçinden SevAhmet Batman · Destek Yayınları · 20185,1bin okunma