2024 35. kitabı
Merhaba kitap dostlarıımm Bugün sizlere yıllar sonra bir operasyonda denk gelen eski iki aşığın hikayesiyle geldim. " Kavuşursan aşk olur demişler, Kavuşamazsan kara sevda. Bizimkisi aşktı, Sevda Karası oldu. Sevda'sı onda, Kara'sı bende kaldı." Kitap iki karakterimizin bölümleri arasında geçiyor. Bir Sevda'yı okuyoruz birde Kara'yı yani Demir'i. "Uyandığımda yanımda hala uyuduğunu görmek... İşte bu tarifi olmayan bir histi. Uzun gür kirpiklerini seyretmek, alnına düşen birkaç saç telini sevmek istemek ama uyandırmamak için kıyamamak... Saatlerce bıkmadan izleyeceğim bir tabloydu o, ben de o sanat eserini görmek için yıllarını vermiş bir kadındım." "Ama bazen bilmek yetmiyordu." Kitabın dili ve anlatımı oldukça akıcı ve sadeydi. Okuması keyifli bir hikayeydi. Asker Demir ve polis Sevda... Böylesine aşıkken ne olmuştu da hayat onları ayırmıştı? Onları ayıran bu hayat tekrar neden bir araya getirmişti ? Sevda hala deliler gibi seviyordu Kara'yı, yıllarca da sevmişti zaten. Bir yanda da Timur vardı, kendisinin Kara'yı sevdiği gibi Sevda'yı seven bir adam. Sevda önemli bir kararın eşiğindeydi. Yıllarca sevdiği ve unutmadığı insan mı yoksa kendisini koşulsuz seven bir diğer adam mı ? Hikayenin sonu nasıl bitecek ? Sevda bir tercih yapacak mı ? Yaptıysa tercihi sizce ne olabilir ?
Sevda KarasıRabia Gümüş · Parola Yayınları · 2024222 okunma