Sevda Karası

Rabia Gümüş
Haziran 2024
Parola Yayınları

2024 75. kitabı
Rabia Gümüş / Sevda Karası Yüzbaşı Demir ile Komiser Sevda’nın aksiyon dolu hikayelerinde gizeme ve aşka doyacaksınız. Kurgunun güzelliği ve kalemin akıcılığı soluksuz okutuyor. Lise yıllarından beri en yakın arkadaşı Sırma’nın abisi Demir’e platonik bir şekilde aşık olan ve bunu kimseyle paylaşmayan Sevda’nın yaşadıkları duygudan duyguya geçirecek okurlarını. Gücüne, azmine ve açık sözlülüğüne hayran kaldığım bir karakter oldu. Geçmişte aşkını görebilmek için yaptıklarını ve döktüğü göz yaşlarını okudukça içim acıdı. Demir’in başkasına olan aşkını görmek ve evlenme hazırlığında olmalarını öğrenmek Sevda’nın tüm yüreğini karalara gömmesine sebep oldu. Gözlerine öyle bir perde indi ki, kendisi için de aynı duyguları yaşayan bir başka adamı göremedi. Lakabı Kara olan Yüzbaşı Demir, görevinin tehlikelerini mazeret olarak gösterip “Her gün ölmektense bir gün ölürüm daha iyi. Senden ayrılıyorum!” diyen nişanlısı Eylem tarafından terk edildi. Seneler sonra terörle mücadele ile ortak yürütülecek bir operasyonda bir araya gelen Kara ve Sevda için her şey yeni başlıyordu. İşin en büyük süprizi ise Sevda’nın ortağı Timur’un Eylem’in yeni nişanlısı olmasıydı. Kitabımız çift anlatımlı ilerliyor. Hem Sevda’nın hem de Kara’nın duygularına ortak olabiliyoruz. İtiraf etmeliyim ki, başından sonuna kadar sevgisini fazlasıyla göstermesine rağmen Kara’ya karşı bazı şüphelerim oldu. Belki sevmesi çok hızlı olduğu içindir bilmiyorum ama cevaplarım için ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Keyifli okumalar…
2024 55. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2024 00:36
Ayyyyy diye çığlıklar atasım var.Kitabın sonunda ikinci kitaptan bir bölüm var ve ben o bölümde bittim arkadaşlar.( Beni sedye ile alın buradan zira ikinci kitap çıkana kadar kendime gelemeyeceğim. ) Şimdi gelelim kitabımıza; bu kitabın basılacağını NBA serisinin sonunda okumuştuk zaten ve o günden beri ne zaman çıkacak diye heyecandan geberecektim.(Nihayet o kutlu gün geldi kitap basıldı ve ben okudum.) Kara, nişanlısının mesleği ve kendisi arasında seçim yapması konusunda ısrarı sonucunda bir ilişkisini bitirmiştir. ( Adam yüzbaşı niye bıraksın be mesleğini pis sürtük ) Velhasıl kelam bu eski nişanlı ( Eylem) adamı mesleğinden dolayı terk etti gitti, ama yetmedi üstüne bir polisle nişan yaptı. ( Timur' um devrede a dostlar ) Üstüne utanmadan Kara' yı nişana davet etti. Ve adamımız yıllar sonra tamamen o kadını unutmak için nişana katılır. Çıkışta da kendine bittiğine dair söz verir. Annesi de evlenmesini isteyince onay verir. Olayın diğer tarafında ise Kara' ya deli divane olan sekiz yıl gizli kaçak seven Sevda var. ( Adamın sevdiği var diye susmuş yıllarca) Hâl bu ya Sevda' ya aday diye Kara çıkarılır. Ama zaten bu ikili bu olaydan önce bir operasyon da karı koca rolünü üstlenmiştir. (Yetmedi bir de Kara, Sevda'nın arkadaşının abisidir ) Birbirlerini tanımaya başlayan ikiliden Sevda'nın sevgisi iyice katlanırken, Kara' nin da onu sevmeye başlamasını okuyoruz. Ta ki kitabın öbür tarafında yıllardır Sevdaya gizliden gizliye aşık olan Timur beyimiz de devreye girene kadar. ( Adama hayran kaldım Sevda başkasını seviyor diye asla sesini çıkarmadı. Her an yanında oldu. Kısaca Sevda'nın erkek versiyonu.) Diğer kitaplar da olduğu gibi ikinci erkek karakterimiz de asla şerefsizlik yok ben bayıla bayıla okudum onu. Kitabın içerisinde görevler, yeni başlayan aşklar, gizlenmiş
2025 66. kitabı
Sevda karası- yangın, Sevda karasının 2. Kitabı. Tam bir sır yuvası. Bol aşk acısı, dost kazığı ve ayrılık var. Kadın karakter erkeğe yaşattıklarını yaşatıyor. Dejavu gibi. Fakat mutlu sonlu bitiyor. Evli, mutlu, çocuklu. Başarılı bir kitap.. Rabia Gümüş Sevda Karası
2024 75. kitabı
AĞIR SPOI İÇERİR Kitap güzeldi bence şans verilebilir. Klasim bir kitaptı ağır kitaplar okuduktan sonra böyle normal bor kitap okumak bir süre sonra sıkıcı oldu ama güzeldi gençler okuyabilir Kitapta en çok etkileyen şey Sevda ve Timur un karşılıksız aşkları oldu. Kitap erkek karakterimiz Demirin yani lakabı Kara olan karakterimiz eski sevgilisi Eylül nişanına gelmesi ile başlıyor Eylül 1 yıl önce Kara asker olduğu için ondan ayrılıyor Kara Bir yıl boyunca aşk acısı çekiyor Sonra annesine diyor ki Ben evlenmek istiyorum annesi Kara'ya görücü usulü bir kız bakıyor , ondan sonra kız karakterimiz Sevda karaya çocukluğundan beri aşık Sevda aynı zamanda Karanın kız kardeşinin en yakın arkadaşı sevda hep karayı sevmiş ve uzaktan izlemiş bir kız ve polis Sevda'nın Annesi de kızına görücü usulü bu çocuk bakıyor Sevda Kara olduğunu öğrenince kabul ediyor görüşüyorlar Aynı zamanda aynı operasyonlarda görev alıyorlar Bu sayede de birbirlerine yakınlaşıyorlar Sevda'ya aşık bir polis de var Timur ,Timur Sevda çok aşık Ama sevda Kara'ya aşık olduğu için Timur hep Aşk ini içinde yaşamış olaylar böyle devam ediyor kitabın sonuna doğru Sevda Bir operasyonda uyuşturucu kaçakçılığın eline geçiyor Demir Sevdayı kurtarıyor ondan sonra bir sürü olay oluyor
İnceleme
2024 47. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2024 09:11
Rabia Gümüş ~☆~Sevda Karası ️Kara o gün benim canımı çok yakmıştı. Bu yüzden onu suçlayamazdım, beni tanımıyordu bile. Yine de içimde kalan acıyı söküp atamıyordum. Eğer yapabilseydim en başında Kara'ya olan aşkımı içimden atardım.O bir başkasını seviyorken vazgeçerdim ama öyle kolay değildi işte aşk denen bu lanet...~°•☆ ️Merhaba bugün sevgili Rabia Gümüş kaleminden #sevdakarası paylaşımı ile geldim. Yazarımızın tüm kurgularını okuduğum için kalemini çok sevdiğimi belirtmeliyim. #nöbetbaşındaaşk serisinden tanıdığımız Yüzbaşı Demir Karahan( ki biz Yüzbaşı Kara olarak Mihrem Üsteğmen'in ekibinden çok iyi tanıyoruz ) hayatına konuk oluyoruz. Ama bu bir sevda hikayesi... Yüzbaşı Kara yıllar süren bir dargın bir barışık nişanlılık sürecini Eylem in mesleğini bahane ederek bitirmesi sonucu bir yıkım yaşamıştır. ( Bu kısmı nöbet başında aşk kitabından hatırlayacaksınız)Aradan iki yıl geçmiş Kara acısını kendine ulaşan Eylem in nişan davetiyesi ile dağlamıştır.Mesleğinin zorluğu yüzünden bu saatten sonra da sevda defteri kapatmıştır.Ama kader yıllardır bir köşede sessizce ona bağlı bekleyen başka bir kalp için tüm yolları asıl şimdi açmıştır. Sevda Ilgaz genç, mesleğine aşık, başarılı bir komiserdir. Yıllardır kimsenin bilmediği bir yangını içinde taşımış, MSÜ sınavlarını kazandığı hâlde onunla karşılaşır ihtimalini yüzünden Polis Akademisi ni tercih etmiş yolunu farklı alanda çizmiştir.Sevda lise yıllarından aşıktır Kara ya...Kara onun farkında bile değildir. Yakın arkadaşı Sırma'nın abisidir o.. Uzaktan uzağa platonik olarak büyüyen bu aşk bir gün Kara ve Eylem ile ilişkisini öğrendiği an sevdanın içinde "Kara Sevda"ya dönüşmüştür. Kalbinin en derinlerine gömdüğü bu aşk ile mesleğine adar kendini Sevda... Gelin görün ki, Yüzbaşı Kara sınır ötesi görevinden ekibi ile
2024 6. kitabı
Yüzbaşı Demir Karahan, namı değer Kara, ve Komiser Sevda Ilgaz… Kara’nın zorlu görevi nedeniyle nişanlısı Eylem Kara’yı terkedip ve başkasıyla nişanlanır. Kara, en son nişasına katılıp bu aşktan vazgeçer, belki de aslında hiç de aşık olmamıştı! Kara, aşktan da vazgeçer ve yüreğinde derin bir yara kalır Karşısına Komiser Sevda Ilgaz çıkana kadar Askeri Kurgu Platonik Aşk Arkadaşımın Abisi Ortak Görev Tek Kitap Lise yıllarından beri sınıf arkadaşı Sırma’nın abisi olan Kara’ya platonik bir aşıktır ama nasıl bir aşk Sevda, yıllar boyunca bu aşkı içinde taşır ve Kara’nın bir gün fark etmesini umut ederken yıllarca söğüt ağacının altında Kara’nın yollarını gözler. Kara ise Sevda’nın varlığından bile habersizdir. Kara, artık yoluna bakmaya karar verir ve sevdiği ile evlenmediyse evleneceğini sevmeye karar verir. Ve annesinin kız bakmasına izin verir. Kader.. karşısına Sevda’yı çıkarır. Kara ve Sevda, bir özel operasyon kapsamında aynı göreve atanırlar. Özel operasyon kapsamında askeriye ve terör ile mücadele birlikte çalışacaktır. Bu görev, ikiliyi uzun yıllar sonra bir araya getirir ama Sevda’nın ortağı Timur ise Kara’nın eski nişanlısının yeni nişanlısıdır Aynı gün, Sevda’ya yıllardır birilerini ayarlamaya çalışan annesi ve arkadaşı kabul etmeyeceğini bile bile yine bu sefer Kara’yı ayarlar. Ama Sevda, Kara olduğunu anlayınca kabul eder. Arkadaşının kafesine Kara’yı çağırır ama ismini söylemez. Kara gelince şaşırır ama bir o kadar da Sevda’nın yanında kendini rahat hisseder. Birlikte bir yola çıkmaya karar verirler ama bu süreçte, Demir’in eski acıları ve Sevda’nın derin duyguları, aralarındaki ilişkiyi karmaşık hale getirir. Birbirlerini yakından tanıdıkça aralarında gelişen aşk ve güven çok güzeldi. Ama özellikle Sevda’nın aşkını ve duygularını derinden hissederken
kitap yorumu
2024 70. kitabı
Selam yıldızlarım! Bugün elime aldığımdan beri okumak için sabırsızlandığım “Sevda Karası” kitabıyla geldim. Ne yan söyleyeyim bu tarz iki tarafın da ne istediğini bildiği ve klişeliklerin biraz daha geri planda kaldığı bir kitap okumayı özlemişim Bu kitap bana ilaç gibi geldi. Kitabın daha ilk sayfasından içine girmeniz çok kolay oluyor ve kitap bence gayet güzel akıyor. İlk karşılaşmalarından çok uzun zaman sonra ilk karşılaşmaları benim hoşuma gitti. Demir’in net tavrı zaten aşık olunası bence. Bir ilişkiden genelde kadın emin olur ve erkek emin değilse o ilişki biter ama bunda ikisinden de o netliği almak çok hoşuma gitti. Birçok durumda ikisi de haklıydı ve bunu dile getirerek kendilerini birbirlerine anlatmaları zaten ayrı bir güzeldi. İkisi de kafada kurmadı, birbirlerine açık oldular. İstekleri ve hikayenin ilerleyişi de buna renk kattı denebilir. Özellikle Demir’in kesin adımlarla ilerleyip doğru kararlar vermesinden çok keyif aldım. Bir kitapta erkek karakterin kararlarından hep korkardım ama bu kez her bir kararı yüzümü gülümsetti desem asla az olmaz Kitabın yarısında her şey iyi güzel ilerlerken bir kötü haber alınca insan bir korkmuyor değil. Az kaldı benimde yüreğime iniyordu da neyse ki rahattaymışız, haberimiz yokmuş Kitaptaki en favori yerim mor telgraf çiçeğiyle ilgili olan her sahne diyebilirim. Detaya bittim Eylem ve Timur konusuna gelirsem, yani… Başından beri biliyordum aslında ama bu kadar olay bana da sürpriz oldu. Eylem hadi neyse, ortada gayet ama Timur? Tam güveneceğim dağlara karlar yağdı resmen. Beklemiyor değildim fakat görmemek isterdim… Görev sahnelerini çok sevdim. İkisinin birlikte bir iş ilerletmeleri ve sürekli bir olay içinde olmaları kitaba heyecan katmış. Sevda’ya kızıyordum birkaç yerde ‘niye böyle yaptı’ diye ama her şeyi ne
Kitap Önerisi
2024 105. kitabı
Kitaba direk yanlış hatırlamıyorsam on birinci sayfasında vuruldum. Tek bir cümle insanın hayatındaki boşluk yarasına böyle mj dokunur? Hani incitmeden, kırmadan ama paramparça ederek. Sanırım yalnızlık en çok kalp dolu olunca yoruyor insanı. Tek başına yalnızlık bir şekilde toparlanabiliyor ama kalpte bir yangın varsa kavurup kül ediyor. Sevda da aynen böyle hissediyordu. Yanıyor savruluyor ama bir yudum su vereni olmuyordu. Kendi içinde için için yanan bir kalbe su vermek kimin haddine? O ancak maşukun nefesiyle can bulurdu. Aşktı bu öyle her merhemi kabul etmezdi. Sevda da kabul etmedi. Gizliden gizliye sevdi ve hatta hayallerinden vazgeçti. Meslekleri aynı olursa denk gelirler diye meslek seçimini değiştirdi. Lakin ne fayda? Kader bu ya aşık ile maşukun yollarını illa denk getirecekti.. Yüzbaşı Demir ise aşka kapatmıştı kapılarını. Mesleği öne sürülerek sevdiği vazgeçmişti ondan. O ise kendini canından çok sevdiği askerliğe adamış ve aşk denilen o illete bulaşmamaya çalışarak yıllarca yaşamıştı. Ee dedim ya aşk bulur bir yolunu diye. Yıllardır Kara'nın sevdasıyla yanan Sevda ve aşka küskün Kara bir operasyon için karşı karşıya gelmişti. İşler hem çok karışık hemde umut vaad eder durumdadır. Çünkü ikilimiz yıllar sonra ki bu denk gelen operasyon ile evli bir çift rolüne bürünmek zorundadır. Geçmiş, gelecek, entrika ve bolca sır. Daha ne olabilir dedikçe katlanarak gelen olaylar.. Ama her karmaşanın ortasında açmayı bilen o güçlü çiçek.. Bizimkiler tam sevdaya kavuştum derken canım yazarım ortalığı birbirine kattı ve elimize bir bomba bırakıp son sayfayı kapattırdı. Şimdi sen söyle Rabia Gümüş biz devamını nasıl bekleyelim bu kitabın?
1000k
2024 49. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2024 02:31
Selam Rabia Gümüş kaleminden #sevdakarası ile geldim. Yazarımızın kalemiyle #nöbetbaşındaaşk kitaplarıyla tanışmayı düşünüyordum kısmet Sevda Karası'naymış. Asker kurgusu okumaya bayılıyorum bu kez biraz daha farklı asker-polis kurgusu okudum. Yazarın dili ve anlatım tarzı güzeldi okuru kitabın içine çekiyor. Erkek karakterimiz Demir, lakabıysa Kara. Demir, güçlü ve sert mizaçlı bir asker olarak karşımıza çıkıyor. Kadın karakterimiz ise polis olan Sevda. Sevda, uzun zamandır Demir'e karşı büyük bir sevgi besliyor ancak bunu gizlemeyi başarıyor. Kara, geçmişte sevdiği kızdan ayrıldıktan sonra derin bir aşk acısına boğulmuş durumda. Bu acıyla baş etmeye çalışırken, annesinin isteğiyle yeni biriyle görüşmeyi kabul ediyor. Bu kişi ise Sevda'dan başkası değil. Sevda ve Kara, zaten aynı ekipte birlikte çalıştıkları için görüşme kararı alıyorlar.( Sevda'nın isteyipte bulamadığı şey )Operasyonlar sırasında birbirlerine olan duyguları daha da belirginleşiyor. Sevda'nın iç dünyası ve Demir'in yaşadığı zorluklar, hikayeye ayrı bir derinlik katıyor. Birde Kara'nın eski sevdiceği askerliği bırakmasını isteyip bırakmadığı içinde ayrılıp gidip polisle nişanlanan Eylem var. (Eylem tam bir sinir bozucusun)Ve bu polis de Timur, Sevda'ya aşık Timur. Of ki ne of kime yanayım burda şimdi. Timur'a ayrı kalbimi bıraktım. Ve bir son yazılmış ki dizilerin sezon finali gibi neler oldu öyle acil ikinci kitap diyorum yazarım Rabia Gümüş . Türü sevenler hiç kaçırmasın. Keyifli okumalar.
2024 117. kitabı
yani ne okudum ben tam olarak bilmiyorum. aralarındaki duygular, ilişki bana hiç geçmedi. olaylar desen tamamen mantık hatalarıyla doluydu. ikinci kitabı okuyacağımı hiç sanmıyorum, bende pek merak duygusu uyandırmadı.