Rabia Gümüş
Ortak bir operasyon, bir asker ve bir polisi yıllar sonra aynı odanın içinde buluşturdu. Sevda, yıllardır âşık olduğu adamın onu fark etmesini sağlamak için bu sefer kararlıydı. Demir ise dönmem dediği yoldan dönerken Sevda ile karşı karşıya kalmıştı. İki kalp bu yolun sonunda birlikte mi yoksa ayrı ayrı mı atacaktı? Kavuşursan aşk olur demişler, Kavuşamazsan kara sevda. Bizimkisi aşktı, Sevda Karası oldu. Sevda’sı onda, Kara’sı bende.
368 sayfa

7/10 puan verdi
Rabia Gümüş / Sevda Karası Yüzbaşı Demir ile Komiser Sevda’nın aksiyon dolu hikayelerinde gizeme ve aşka doyacaksınız. Kurgunun güzelliği ve kalemin akıcılığı soluksuz okutuyor. Lise yıllarından beri en yakın arkadaşı Sırma’nın abisi Demir’e platonik bir şekilde aşık olan ve bunu kimseyle paylaşmayan Sevda’nın yaşadıkları duygudan duyguya geçirecek okurlarını. Gücüne, azmine ve açık sözlülüğüne hayran kaldığım bir karakter oldu. Geçmişte aşkını görebilmek için yaptıklarını ve döktüğü göz yaşlarını okudukça içim acıdı. Demir’in başkasına olan aşkını görmek ve evlenme hazırlığında olmalarını öğrenmek Sevda’nın tüm yüreğini karalara gömmesine sebep oldu. Gözlerine öyle bir perde indi ki, kendisi için de aynı duyguları yaşayan bir başka adamı göremedi. Lakabı Kara olan Yüzbaşı Demir, görevinin tehlikelerini mazeret olarak gösterip “Her gün ölmektense bir gün ölürüm daha iyi. Senden ayrılıyorum!” diyen nişanlısı Eylem tarafından terk edildi. Seneler sonra terörle mücadele ile ortak yürütülecek bir operasyonda bir araya gelen Kara ve Sevda için her şey yeni başlıyordu. İşin en büyük süprizi ise Sevda’nın ortağı Timur’un Eylem’in yeni nişanlısı olmasıydı. Kitabımız çift anlatımlı ilerliyor. Hem Sevda’nın hem de Kara’nın duygularına ortak olabiliyoruz. İtiraf etmeliyim ki, başından sonuna kadar sevgisini fazlasıyla göstermesine rağmen Kara’ya karşı bazı şüphelerim oldu. Belki sevmesi çok hızlı olduğu içindir bilmiyorum ama cevaplarım için ikinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Keyifli okumalar…
Puan vermedi
Ayyyyy diye çığlıklar atasım var.Kitabın sonunda ikinci kitaptan bir bölüm var ve ben o bölümde bittim arkadaşlar.( Beni sedye ile alın buradan zira ikinci kitap çıkana kadar kendime gelemeyeceğim. ) Şimdi gelelim kitabımıza; bu kitabın basılacağını NBA serisinin sonunda okumuştuk zaten ve o günden beri ne zaman çıkacak diye heyecandan
Puan vermedi
AĞIR SPOI İÇERİR Kitap güzeldi bence şans verilebilir. Klasim bir kitaptı ağır kitaplar okuduktan sonra böyle normal bor kitap okumak bir süre sonra sıkıcı oldu ama güzeldi gençler okuyabilir Kitapta en çok etkileyen şey Sevda ve Timur un karşılıksız aşkları oldu. Kitap erkek karakterimiz Demirin yani lakabı Kara olan karakterimiz eski sevgilisi Eylül nişanına gelmesi ile başlıyor Eylül 1 yıl önce Kara asker olduğu için ondan ayrılıyor Kara Bir yıl boyunca aşk acısı çekiyor Sonra annesine diyor ki Ben evlenmek istiyorum annesi Kara'ya görücü usulü bir kız bakıyor , ondan sonra kız karakterimiz Sevda karaya çocukluğundan beri aşık Sevda aynı zamanda Karanın kız kardeşinin en yakın arkadaşı sevda hep karayı sevmiş ve uzaktan izlemiş bir kız ve polis Sevda'nın Annesi de kızına görücü usulü bu çocuk bakıyor Sevda Kara olduğunu öğrenince kabul ediyor görüşüyorlar Aynı zamanda aynı operasyonlarda görev alıyorlar Bu sayede de birbirlerine yakınlaşıyorlar Sevda'ya aşık bir polis de var Timur ,Timur Sevda çok aşık Ama sevda Kara'ya aşık olduğu için Timur hep Aşk ini içinde yaşamış olaylar böyle devam ediyor kitabın sonuna doğru Sevda Bir operasyonda uyuşturucu kaçakçılığın eline geçiyor Demir Sevdayı kurtarıyor ondan sonra bir sürü olay oluyor
9/10 puan verdi
Rabia Gümüş ~☆~Sevda Karası ️Kara o gün benim canımı çok yakmıştı. Bu yüzden onu suçlayamazdım, beni tanımıyordu bile. Yine de içimde kalan acıyı söküp atamıyordum. Eğer yapabilseydim en başında Kara'ya olan aşkımı içimden atardım.O bir başkasını seviyorken vazgeçerdim ama öyle kolay değildi işte aşk denen bu lanet...~°•☆ ️Merhaba bugün
7/10 puan verdi
Yüzbaşı Demir Karahan, namı değer Kara, ve Komiser Sevda Ilgaz… Kara’nın zorlu görevi nedeniyle nişanlısı Eylem Kara’yı terkedip ve başkasıyla nişanlanır. Kara, en son nişasına katılıp bu aşktan vazgeçer, belki de aslında hiç de aşık olmamıştı! Kara, aşktan da vazgeçer ve yüreğinde derin bir yara kalır Karşısına Komiser Sevda Ilgaz çıkana
Selam
Rabia Gümüş
kaleminden #sevdakarası ile geldim. Yazarımızın kalemiyle #nöbetbaşındaaşk kitaplarıyla tanışmayı düşünüyordum kısmet Sevda Karası'naymış. Asker kurgusu okumaya bayılıyorum bu kez biraz daha farklı asker-polis kurgusu okudum. Yazarın dili ve anlatım tarzı güzeldi okuru kitabın içine çekiyor. Erkek karakterimiz Demir, lakabıysa Kara. Demir, güçlü ve sert mizaçlı bir asker olarak karşımıza çıkıyor. Kadın karakterimiz ise polis olan Sevda. Sevda, uzun zamandır Demir'e karşı büyük bir sevgi besliyor ancak bunu gizlemeyi başarıyor. Kara, geçmişte sevdiği kızdan ayrıldıktan sonra derin bir aşk acısına boğulmuş durumda. Bu acıyla baş etmeye çalışırken, annesinin isteğiyle yeni biriyle görüşmeyi kabul ediyor. Bu kişi ise Sevda'dan başkası değil. Sevda ve Kara, zaten aynı ekipte birlikte çalıştıkları için görüşme kararı alıyorlar.( Sevda'nın isteyipte bulamadığı şey )Operasyonlar sırasında birbirlerine olan duyguları daha da belirginleşiyor. Sevda'nın iç dünyası ve Demir'in yaşadığı zorluklar, hikayeye ayrı bir derinlik katıyor. Birde Kara'nın eski sevdiceği askerliği bırakmasını isteyip bırakmadığı içinde ayrılıp gidip polisle nişanlanan Eylem var. (Eylem tam bir sinir bozucusun)Ve bu polis de Timur, Sevda'ya aşık Timur. Of ki ne of kime yanayım burda şimdi. Timur'a ayrı kalbimi bıraktım. Ve bir son yazılmış ki dizilerin sezon finali gibi neler oldu öyle acil ikinci kitap diyorum yazarım
Rabia Gümüş
. Türü sevenler hiç kaçırmasın. Keyifli okumalar.
9/10 puan verdi
Kitaba direk yanlış hatırlamıyorsam on birinci sayfasında vuruldum. Tek bir cümle insanın hayatındaki boşluk yarasına böyle mj dokunur? Hani incitmeden, kırmadan ama paramparça ederek. Sanırım yalnızlık en çok kalp dolu olunca yoruyor insanı. Tek başına yalnızlık bir şekilde toparlanabiliyor ama kalpte bir yangın varsa kavurup kül ediyor. Sevda da
10/10 puan verdi
kitap yorumu
Selam yıldızlarım! Bugün elime aldığımdan beri okumak için sabırsızlandığım “Sevda Karası” kitabıyla geldim. Ne yan söyleyeyim bu tarz iki tarafın da ne istediğini bildiği ve klişeliklerin biraz daha geri planda kaldığı bir kitap okumayı özlemişim Bu kitap bana ilaç gibi geldi. Kitabın daha ilk sayfasından içine girmeniz çok kolay oluyor ve
RABİA GÜMÜŞ~SEVDA KARASI~ Selammmm…Bugün sizlere kalemini çok sevdim sevgili
Rabia Gümüş
‘in son serisinin ilk kitabı ile geldim. Ben yazan kalemini zaten çok beğeniyorum çok naif, akıcı, ve herkesin severek okuyabileceği bir kaleme sahip. Bir askeri kurgu olan kitabımız bu kez bir yüzbaşı ve bir komiserin hikayesini anlatıyor. Kitabımızın baş
Sevda KarasıRabia Gümüş · Parola Yayınları · 2024126 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.